2024. augusztus 17. Jácint
Három intézménynek gyűjtöttek adományokat a Kossuth diákjai
minap.hu
|
2017. december 21. 10:10
|
frissítve: 2017. december 24. 09:43
A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium idén 3 miskolci intézménynek gyűjtött adományokat.

Ezekkel az intézményekkel évek óta nagyon jó szakmai kapcsolat fűzi össze a Kossuth Lajos iskolát, valamint szakképző évfolyamuk számára gyakorlati helyet is biztosítanak. Ezért úgy döntöttek, hogy ebben az évben őket ajándékozzák meg.

kossuth_adomany_9.jpg

Fotók: Slezsák Péter

„A jókedvű adakozót szereti az Isten”– Pál apostol gondolatainak jegyében kezdték meg a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola tanulói az adománygyűjtést a miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény növendékeinek, akiknek túlnyomó része nehéz körülmények között élő, sérült, hátrányos helyzetű gyermek.

kossuth_adomany_2.jpg

A Kossuth diákjai napról-napra egyre nagyobb lázban égtek, hogy a cipős dobozok minél hamarabb megteljenek szebbnél szebb ajándékokkal. Az utolsó napokat már a dobozkák díszítésével töltötték, hogy ne csak a lelkek érezzék a szívek közelségét, hanem a szemeknek is kápráztatóak legyenek a szeretetdobozok.

kossuth_adomany_6.jpg

Így a harmadik adventi gyertya, az öröm lángjának fellobbanására, elkészültek az ajándékok. A csillogó tekintetű és boldog gyermekek december 18-án határtalan örömmel adták át szeretetük jeléül az összegyűlt 135 doboz ajándékot és a 39, élelmiszerrel megrakott csomagot.

kossuth_adomany_4.jpg

A Gyermekvárosban állami gondozásba, illetve ideiglenesen gondozásba vett gyerekek nevelkednek. Napról-napra gyűltek a gimnáziumi és szakgimnáziumi osztályok részéről a felajánlások, amelyek egy osztályteremnek majdnem a felét elfoglalták. December 19-én az iskola kisbusza teljesen megtelt az ajándékokkal. A középiskolások által felajánlott ajándékok méltó helyre kerültek, ösztönözve a diákokat arra, hogy a jövőben is gondoljanak az adományozásban rejlő önzetlenségre.

kossuth_adomany_7.jpg

A Tüskevár Óvoda sérült gyermekeinek szerettek volna szebb karácsonyi ünnepet szerezni a Kossuth tanulói, tenni valamit értük lehetőségeik szerint. Ezt jelezték a szülőknek is, ha ők is úgy gondolják, csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez. December 20-án három nagycsoportos gyermek ment a diákokkal az óvodába. Óvónőjük beszélt velük annak fontosságáról, hogy milyen fontos szerető megértéssel fordulni egymás felé. Meglepetést az okozott a gyerekeknek, hogy kevesebben voltak és másképp kommunikáltak a sérült kis társaik, valamint, hogy nem a megszokott gyerekzsivaj fogadta őket. Néhány ajándékot ők adtak át személyesen.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat