2024. július 18. Frigyes
A DVTK Jegesmedvék csapata nyerte a jégkorong Magyar Kupát!
minap.hu
|
2018. január 20. 20:05
|
frissítve: 2018. január 23. 14:55
DVTK Jegesmedvék csapata nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a szombati döntőben 4-0-ra diadalmaskodott a vendég Újpest felett. A miskolci csapat 2015 után másodszor lett MK-győztes.

A döntőt játszó csapatokat telt ház, 2100 néző várta szombaton délután a Miskolci Jégcsarnokban. Az első játékrész derekán az erősen kezdő diósgyőriek Magosi Bálint révén 1 perc 24 másodperc alatt kétszer is eredményesek voltak. Csak a véletlenen múlt, hogy egy újabb, szépen felépített jegesmedve-roham végén nem ment be a harmadik miskolci gól is - a kapuvasról vágódott ki a korong.

dvtk_jegesmacik_3.jpg

A folytatásban kétszer is létszámfölényhez jutottak az újpestiek, ám nem tudtak faragni hátrányukból, a DVTK végig fölényben játszott. Aztán amikor kiegészültek a Macik, Galanisz Nikandrosz – aki korábban már két gólpasszt adott – szintén betalált, tovább növelve a diósgyőri előnyt. Az Újpest egyre kilátástalanabb helyzetbe került, három gól egy kupadöntőben gyakorlatilag már behozhatatlan, és a mérkőzésben sem volt benne a fordítás.

dvtk_jegesmacik_51.jpg

A záró játékrész eleje sok kiállítást hozott, ebből is a Jegesmedvék kerültek ki jobban, akik szemlátomást nem "ültek rá" az eredményre, és tovább támadtak: a 45. percben Anssi Rantanen emberelőnyben nem hibázott, az újabb diósgyőri góllal beállította a 4-0-ás végeredményt. A hátralévő időben ugyanis javarészt a büntetőpadokon volt forgalom, némi "kakaskodás" is kialakult a jégen. A mérkőzést követően pedig kezdődhetett az ünneplés, az aranyérmek és a kupa átadása.

img_4228.jpg

Fotó: Mocsári László

Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője úgy nyilatkozott: a látszat ellenére egyáltalán nem volt könnyű a mérkőzés.- Szerencsére két gyönyörű gólt sikerült lőni, és a védekezés is jól ment. Sikerült két hátrányt is kivédekeznünk, ami nagy tartást adott a csapatnak. A harmadik gól után már felszabadultak voltunk, és tudtunk a saját játékunkra figyelni, kezünkben volt a mérkőzés. Nagyon örülök a ma esti győzelemnek - mondta el.

dvtk_jegesmacik_61.jpg

A DVTK kedden újabb trófeát nyerhet, amennyiben az első alkalommal kiírt Visegrád Kupában diadalmaskodik a szlovák HK Nitrával szemben. Az első meccsen kétgólos előnyt szerzett a Jegesmedvék együttese.

Magyar Kupa, döntő:

DVTK Jegesmedvék-Újpest 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Gól: Magosi (11., 12.), Galanisz (34.), Rantanen (45.)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat