2024. július 18. Frigyes
Nincsenek túlélők! – 71 emberrel a fedélzetén zuhant le egy repülőgép (Videóval!) FRISSÍTVE!
MTI/BBC/hirado.hu
|
2018. február 11. 14:39
|
frissítve: 2018. február 13. 12:54
Lezuhant Moszkva közelében a Szaratovszkije Avialinyii orosz légitársaság egy utasszállító repülőgépe, fedélzetén 71 emberrel - közölte vasárnap az Interfax hírügynökség. Az orosz Nyomozó Bizottság megerősítette a gép lezuhanását, és megkezdték a bűnügyi vizsgálatot a tragédia részleteinek felderítésére.

orosz_gep_4.jpg

A Life.ru által közreadott, videofelvételről készített képen roncsdarabok Sztyepanovszkoje falu mellett, Moszkva közelében 2018. február 11-én, miután a domogyedovói repülőtérről történő felszállását követően lezuhant a Szaratovszkije Avialinyii orosz légitársaság egyik utasszállító repülőgépe. (MTI/AP/Life.ru)

Frissített: Makszim Szokolov orosz közlekedési miniszter és a moszkvai régióközi közlekedési ügyészség egybehangzóan közölte, hogy a Ramenszkojei járásban, Styepanovszkaja falu környékén bekövetkezett szerencsétlenségnek nincsenek túlélői. A belföldi járatot teljesítő repülőgép törzse a helyszínen készült videofelvételek tanúsága szerint darabokra tört és szétszóródott. 

Az Interfax szemtanúkat idézett, akik szerint a repülőgép már égett, amikor lezuhant, amit azonban hivatalosan nem erősítettek meg. A helyszínre vezényelt mentőalakulatok munkáját hátráltatja az elmúlt napokban jelentősen megvastagodott hóréteg, a terep felderítéséhez drónokat is alkalmaztak. A gép fekete dobozainak megtalálásáról egyelőre nem hangzott el bejelentés.

orosz_gep_2.jpg

A Life.ru által közreadott, videofelvételről készített képen roncsdarabok Sztyepanovszkoje falu mellett, Moszkva közelében 2018. február 11-én, miután a domogyedovói repülőtérről történő felszállását követően lezuhant a Szaratovszkije Avialinyii orosz légitársaság egyik utasszállító repülőgépe. (MTI/AP/Life.ru)

Korábban írtuk:

Az orosz mentő- és katasztrófavédelmi szolgálat délután meg nem erősített információk szerint közölte: megtalálták a gép fekete dobozát a pilótafülke hangrögzítőjével együtt a lezuhant gép környékén. Más információk szerint a nagy hó miatt ez még nem történt meg.

A szolgálat egyelőre két holttestet talált a roncsoknál.

A helyszínre vezényelt mentőalakulatok munkáját hátráltatja az elmúlt napokban jelentősen megvastagodott hóréteg, a terep felderítéséhez drónokat is alkalmaztak.

Az Interfax szemtanúkat idézett, akik szerint a repülőgép már égett, amikor lezuhant. Az M1 által megszólaltatott szakértő úgy fogalmazott, hogy a szemtanúi beszámolók alapján nehéz bármit is határozottan kijelenteni ezzel kapcsolatban.

A Moszkovszkaja Gazeta belső forrásra hivatkozva azt írja, hogy a gép lezuhanása előtt néhány perccel a pilóta a légiforgalmi irányítóknak műszaki hibáról számolt be. A lap információi szerint a gépnek kényszerleszállást kellett volna végrehajtania a közeli Zsukovszkijban.

„A legénységnek és az utasoknak esélye sem volt” – írja az Interfax, kizárva annak az esélyét, hogy valaki talán túlélhette a katasztrófát. Más hírügynökségek arra hívják fel a figyelmet, hogy a gép az indulás után pár perccel eltűnt a radarok képernyőjéről.

orosz_gep_3.png

Forrás: Flightradar24

A gép Argunovo falu mellett zuhant le, Moszkvától körülbelül 80 kilométerre. „A legénységnek és az utasoknak esélye sem volt” – írja az Interfax, ezzel kizárva annak az esélyét, hogy valaki talán túlélhette a katasztrófát. Más hírügynökségek arra hívják fel a figyelmet, hogy a gép az indulás után két perccel eltűnt a radarok képernyőjéről.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és a szerencsétlenség miatt elhalasztotta Szaranszkba tervezett belföldi útját. Makszim Szokolov közlekedési miniszter és Alekszandr Basztrikin, a kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) vezetője a baleset helyszínére utazott. A katasztrófa okának megállapítására az SZK központi apparátusa indított vizsgálatot, a légi közlekedés biztonsági szabályai megsértésének gyanújával. Az ügyészség megkezdte az ügyeletes légi irányítók kihallgatását.

orosz_gep.jpeg

Egy Antonov An-148-as gép

Az Antonov An-148-as járata a moszkvai Domodedovo repülőtérről indult, és az orosz-kazah határnál található Orszk városába repült volna.

A roncsok egy erdő közepén vannak, így a tűzoltóknak gyalog kellett megközelíteniük a lezuhant gép maradványait. A helyszínen még mindig erősen havazik, így a maradványokat hóréteg fedi. A Life-ru orosz hírportál állítólag a lezuhant gépről készül videófelvételek birtokába jutott:

A légitársaság bázisa Moszkvától 840 kilométerre található, 2015-ben eltiltották a céget a nemzetközi járatok indításától, miután egy rajtaütésszerű vizsgálatnál ismeretlen embereket is találtak a pilótafülkében. A légitársaság fellebbezést nyújtott be a tilalom ellen, és megváltoztatta vezérelveit, aminek köszönhetően 2016-ban folytathatták az internacionális járatok indítását.

A légitársaság gépei főként orosz városok között közlekednek, de örmény és grúz úti céljaik is vannak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat