2024. október 02. Petra
Ellenőrzések: Hamarosan 800 új térfigyelő kamera segíti a rendészek munkáját
Miskolc Tv/minap.hu
|
2018. február 21. 16:07
|
frissítve: 2018. február 22. 12:24
Folyamatosan ellenőrzik a város frekventált részeit a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai, és hamarosan elkezdődik a térfigyelő kamerarendszer bővítése is. Idén a Győri kapui rendészeti épületet Operatív Műveleti Központtá alakítják át, jövőre pedig 800 új térfigyelő kamera pásztázza majd a miskolci utcákat.

Szerdán a Vikendtelep utcán ellenőriztek a Miskolci Önkormányzat rendészei. Főként a lakcímkártyákat, a kutyák oltási könyvét és a szemétszállítási szerződéseket kérték az ott tartózkodóktól. Mint elhangzott, a rendszeres, visszatérő ellenőrzések miatt a város számos területén érezhetően javult a közbiztonsági helyzet.

kovacs_laszlo_csaba_180221_ja_5.jpg

– Egyre kevesebb kóbor kutyával találkozunk, a szemétszállítási szolgáltatást szervezetten veszik igénybe az itt élők, viszont még mindig problémát jelent a közterületre lerakott illegális hulladék. Ezen telepek felszámolását, kialakulásuk megelőzését figyelőszolgálattal, célellenőrzésekkel, a térfigyelő kamerákat is igénybe véve próbáljuk elérni - mondta el Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.

mior_ellenorzes_vikendtelep_180221_ja_5.jpg

A rendészet ugyanis nem csupán ellenőriz, ők figyelik, elemzik a jelenleg működő 300 miskolci közterületi kamera felvételeit is a Győri kapui bázison. Az épületet hamarosan Operatív Műveleti Központtá alakítják át, 2019-ben már ide futnak majd be a 800 új térfigyelő kamera felvételei is. – A szakemberek és az önkormányzati képviselők is megtették a javaslataikat a helyszíneket illetőne, 2019-ben mind a 800 új kamera üzembe lesz helyezve Miskolcon – mondta korábban ezzel kapcsolatban Hubay György, a Rendészeti Bizottság elnöke. Így tehát méltán mondhatjuk, hogy Miskolc az ország egyik legbiztonságosabb városa lesz - tette hozzá.

mior_ellenorzes_vikendtelep_180221_ja_8.jpg

Az Okos Város programban is fontos szerepet kap a közbiztonság. A 800 új térfigyelőkamera-rendszer kiépítéséről Kósa Lajos januári látogatásán is beszélt Miskolcon. A kamerarendszert 1,6 milliárd forintból bővítik. – A rendszer kiépítésére megtörténtek a szükséges előkészületek, a közbeszerzési eljárás is eredményesen lezárult. Múlt  év végéig átaltuk a fejlesztéshez szükséges, a több mint 4 milliárd forintot, hogy megkezdődhessen a munka – mondta el akkor a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszter.

mior_ellenorzes_vikendtelep_180221_ja_11.jpg

A közterületeken elkövetett bűncselekmények száma 2010 óta folyamatosan csökken Miskolcon. Míg 2010-ben 340 millió forintot, 2015-ben 650 milliót, 2016 több mint 700 milliót, tavaly pedig több mint 1 milliárd forintot fordítottak Miskolcon a közbiztonság javítására.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat