2024. július 21. Dániel, Daniella
Euro Kupa: Nem sikerült a bravúr a Miskolcnak
waterpolo.hu
|
2018. március 01. 09:31
|
frissítve: 2018. március 03. 08:22
Szerdán este a miskolci Kemény Dénes Sportuszoda adott otthont a második legnagyobb nemzetközi kupasorozat, az Euro Kupa elődöntő visszavágójának. Az összecsapást a címvédő Ferencváros négygólos előnyből várhatta, melyet - bár mindent megtett - nem sikerült lefaragnia a becsületesen küzdő Miskolcnak.

Négygólos, ám nem behozhatatlan hátrányból várhatta az Euro Kupa visszavágóját a nemzetközi porondon újonc Miskolc együttese. A borsodiak mestere, Sike József a mérkőzés felvezetőjében elmondta, céljuk minél közelebb kerülni címvédő ellenfelünkhöz - mind játékban, mind eredményben -, miközben csapata megpróbálja a lehetetlent. 

mvlc_ftc_171126ml_2.jpg

Az első találatra a második percig kellett várni - Szirányi Balázs helyezte a labdát a miskolci kapuba, góljára pedig azonnal érkezett a válasz, a túloldalon Alex Bowen köszönt be. Varga Dénes révén hamarosan visszavette a vezetést a Ferencváros, labdája a keresztlécről pattant be, ám a Miskolc Berta József révén újfent egalizált, akárcsak Német Toni gólját követően (3-3).

A gólok a második játékrészben is záporoztak: Sedlmayer Tamás szabálytalanságát büntetővel torolták meg a játékvezetők, melyet Alex Bowen értékesített biztos kézzel, ötméteresével pedig átvette a vezetést az MVLC. A zöld-fehérek azonnal egalizáltak, Jansik Szilárd tüzelt a végigjátszott ferencvárosi akció végén, azonban Szasa Misics bombájával ismét a vendéglátóknál volt az előny. A félidei eredményt Manhercz Krisztián állította be, 5-5.

A térfélcsere után a Miskolc ott folytatta, ahol a nagyszünet előtt abbahagyta, ezúttal Sánta Dániel vette vissza a vezetést a házigazdáknak, de a címvédő Fradinak erre is volt válasza - Varga Dénes egyenlített ki -, majd Misics lőtte ki a hosszú sarkot, melyre ugyancsak Varga Dénes felelt. Hasonló volt a forgatókönyv a folytatásban is, Berta József mattolta Gárdonyi Andrást, ám menetrendszerűen érkezett a fővárosi egalizálás, Stefan Mitrovics jóvoltából, sőt, Varga Dénes negyedik találatával az FTC-nek sikerült újra magához ragadnia a vezetést.
 
Akárcsak az odavágón, a visszavágón is a negyedik negyedre tört meg a ferencvárosi jég, Szirányi Balázs, Vámos Márton, Pohl Zoltán és Sedlmayer Tamás góljaival eldőlt a mérkőzés és a döntőbe jutás sorsa: a Ferencváros 2017 után 2018-ban újra ott van a második legnagyobb nemzetközi kupasorozat döntőjében! 
 
Sike József a találkozó előtt még elmondta, ha már búcsúznia kell együttesének, minél szebben tegye meg a csapat. Nos, a Miskolc becsületesen küzdött a klasszisokkal teletűzdelt fővárosiakkal szemben, azonban a Fradi a két mérkőzés képét tekintve megérdemelten vívta ki a fináléba jutást és szállhat harcba a trófeáért a Veronával!

Férfi Euro Kupa, Elődöntő, 2. mérkőzés
PannErgy-Miskolc.FTC-PQS Waterpolo 8-13 (3-3, 2-2, 3-4, 0-4)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat