2024. július 17. Endre, Elek
Pénzügyi oktatási centrumot avattak fel a Miskolci Egyetemen
Kujan István
|
2018. március 08. 21:02
|
frissítve: 2018. március 10. 09:02
A pénzügyi tudatosság és az üzleti kultúra fejlesztése – ez a célja annak a Pénzügyi Oktatási Centrumnak, amit csütörtökön adtak át a Miskolci Egyetemen. A modern kiállító- és előadóterem segíti élményszerűvé tenni a fiataloknak a pénzügyi ismeretek átadását – mondta a rendezvényen a pénzügyekért felelős államtitkár.

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán konferenciával kezdődött a nap. Ennek megnyitóján a kar dékánja, Veresné Somosi Mariann hangsúlyozta, hogy üzleti képzést nyújtó szakemberekként küldetésüknek érzik a pénzügyi kultúra fejlesztését. De mit is takar ez a fogalom?

– A pénzügyi folyamatok megértését, egy magabiztos pénzügyi tudást, illetve annak megfelelő alkalmazását jelenti a pénzügyi kultúra. Ennek segítségével megalapozott pénzügyi döntéseket tudunk hozni – mutatott rá.

penzugyi_oktatasi_centrum_180308_ja_15.jpg

Ebben segít majd az a Pénzügyi Oktatási Centrum, amit délben adtak át a campuson. A modern kiállító- és előadóterem az alapvető pénzügyi ismeretek terjesztését fogja elősegíteni a régióban – a pénzzel való foglalkozást ugyanis nem lehet elég korán kezdeni. A városvezetés ezért szervezett tavaly szeptemberben egy olyan pénzügyi hetet, ahol az általános és középiskolásoknak tanították meg, hogyan bánjanak a pénzzel. Pfliegler Péter alpolgármester szerint ma elengedhetetlen a pénzügyi ismeretek elsajátítása.

penzugyi_oktatasi_centrum_180308_ja_25.jpg

– Magam is fontosnak tartom támogatni az ilyen jellegű programokat és az oktatási centrum létrejöttét is, mert meglátásom szerint óriási szakadék van a generációk között abban a tekintetben, hogy milyen pénzügyi technikákat és technológiákat alkalmaznak, mennyire tudatosak a pénzügyekben, mennyire tudják azt, hogy mit lehet, vagy mit kell csinálni a pénzzel – mondta el a minap.hu érdeklődésére az alpolgármester. Hozzátette, a tudatosság azt is jelenti, hogy nem hiszünk el mindent a reklámoknak.

penzugyi_oktatasi_centrum_180308_ja_23.jpg

– A központ nyitva áll mindenki előtt, én bátorítom is az iskolák vezetőit, hogy vegyék fel az egyetemmel a kapcsolatot, és minél előbb hozzák el ide a diákokat, hogy olyan ismereteket szerezzenek, amik a mindennapi életükben fontosak – húzta alá Pfliegler Péter, majd hozzáfűzte, az idősek számára is nyitva a lehetőség, hiszen őket talán a legkönnyebb becsapnia a csalóknak.

A jól választott pénzügyi termékek és szolgáltatások jobbá tehetik az emberek életét, segíthetnek elérni céljainkat, ehhez azonban az kell, hogy az emberek, családok tudatosabban kezeljék személyes pénzügyeiket – mondta a pénzügyekért felelős államtitkár. Hornung Ágnes hozzátette, 2017 fontos év volt a pénzügyi államtitkárság életében.

penzugyi_oktatasi_centrum_180308_ja_14.jpg

– A kormány elfogadta a pénzügyi tudatosság fejlesztését szolgáló stratégiánkat – tudatta. – Ebben igyekszünk a már létező pénzügyi tudatosságot oktató elemeket összefogni, és a Nemzeti Alaptantervbe beépíteni, így juttatva el kötelezően minden diákhoz.

A Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrum nem csak a jelen pénzügyi világáról szól. A központ egyben rendhagyó múzeum is, amelyben régi pénzügyekkel kapcsolatos relikviák is helyet kaptak.

A Miskolci Egyetemen az országban elsőként megvalósult központot a tervek szerint továbbiak követik majd a többi nagyvárosban is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat