2024. október 12. Miksa
Még mindig kiváló körülmények Bánkúton (Képgalériával!)
Bánkúti Síklub
|
2018. március 09. 14:27
|
frissítve: 2018. március 10. 18:28
A 2017-2018-as szezon záró hétvégéje lesz talán az előttünk álló szombat és vasárnap. Hasonlóan az eddigi hétvégékhez, most is nagyüzemmel várja a kilátogató vendégeket a Bánkúti Síklub.

Az elmúlt napok időjárása nem volt tekintettel a hórétegre, de szerencsére nem tudott benne nagy kárt tenni. Volt miből csökkenni, hiszen egy méter feletti hóréteggel büszkélkedhettett Bánkút az elmúlt napokban. A melegedő időnek” köszönhetően” jelenleg 90 cm-re csökkent a hóréteg vastagsága a tömörödés után. Ez még mindig kiváló körülményekkel szolgálja a kilátogató síelőket és snowboardosokat.  

Az esti pályakezelés után a hóréteg annyira hűti saját magát, hogy a taposást követően már nem lehet a bordákat letaposni. Ennek eredményeképpen másnap csak dél körül kezd kásásodni a pálya.

A pályák karbantartása folyamatos, hétvégére megint frissen ratrakolt pályával várnak mindenkit. A szánkópálya és a tanuló sípálya is előkészítve várja a vendégeket.

A felvonók nyitva tartása hasonlóan az elmúlt hétvégékhez, szintén hosszabbított lesz. Ez azt jelenti, hogy pénteken és szombatot a megszokott 16 óra helyett 17 óráig működnek. A felvonók közül a B,C,D fogja kiszolgálni a sípályákra látogatókat. A sí kölcsönző kibővült választékkal várja a felszerelés nélkül érkezőket.

Az időjárás előrejelzések szerint kellemes tavaszias csúszás vár mindenkit ezen a hétvégén, amennyiben hinni lehet az időjósoknak.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat