2024. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Megvan a recept a hollandok ellen
waterpolo.hu
|
2018. március 19. 19:07
|
frissítve: 2018. március 20. 20:58
A januári, hódmezővásárhelyi Világliga, és a februári, kecskeméti Európa Kupa után márciusban újból Világliga-mérkőzés vár a magyar férfiválogatottra, ezúttal a hajdúsági fővárosban. Märcz Tamás tanítványai kedden este 18.30-kor Hollandia csapatával találkoznak a Debreceni Sportuszodában. Manhercz Krisztián szerint a recept is megvan.

vizilabda.jpg

Fotó: Nagy Anita/DVSE

A csapatból mindenki hadra fogható - a hétvégén orrtörést szenvedő Német Toni helyett meghívott Mezei Tamás is a fedélzeten -, a 14-es keret este szűkül le arra a 13 főre, akik harcba szállhatnak holnap.
 
"Bár egy picit csúszott a program az időjárás és az érkezésünk miatt, nagyon jó edzésen vagyunk túl. A délelőtti tréning után ebéd, egy rövid pihenő, videózás és megbeszélés vár a csapatra, este pedig ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Előtérbe kerül a taktika, míg délelőtt a védekezésen volt a hangsúly, addig délután a támadásé lesz a főszerep. A holnap szerepet kapó tizenhármas keret ma estére lesz nyilvános, és ha Sedlmayer Tamás vízbe ugrik, neki az első válogatott mérkőzése is meg lehet" - vélekedett a csapat sajtónyilvános edzését követően a kapitány.

"A hollandokkal egyszer már játszottunk Hollandiában, ahol az első félidő igen nyögvenyelősen sikerült, ám a végére szétnyílt a meccs. Ezt a receptet kell újból követnünk, de ezúttal már az elején nyugodtan kell játszanunk, amit vélhetően nem bírnak majd a hollandok. Biztos vagyok benne, hogy rögtön nekünk fognak esni, hozzánk hasolóan nagyon fiatal csapattal érkeztek és rengeteget fognak úszni. Kíváncsian várjuk a találkozót, ráadásul számomra különleges hely Debrecen, hiszen itt debütáltam a válogatottban, és bízom benne, hogy itt fog holnap Tamás is" - bizakodott Manhercz Krisztián, aki 2014-ben éppen a hajdúsági fővárosban mutatkozott be a felnőttválogatottban. Majd átadta a szót csapattársának, a Szédült becenévre hallgató Sedlmayer Tamásnak.

"Egyetértek Krisztiánnal, bár szerintem a nyugodt játék mellett egy olyan aggresszivitásra is szükségünk lesz, mellyel jelezzük számukra, hogy esélyt sem adunk nekik. Nagyon szeretnék holnap debütálni, és remélem, hogy meg is kapom a lehetőséget. Még Benedek Tibornál volt lehetőségem ugyanígy a Debreceni Sportuszodában készülni a válogatottal, ám akkor nem került sor a bemutatkozásra - fogalmazott Sedlmayer.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat