2024. július 19. Emília
Az elnök sikeresnek tekinti a magyarok szereplését
mti.hu
|
2018. március 20. 15:06
|
frissítve: 2018. március 22. 11:49
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke szerint sportdiplomáciai és sportszakmai szempontból is sikeresnek tekinthető a kis létszámú magyar csapat szereplése a hétvégén véget ért phjongcshangi téli paralimpián.

lorincz_sifuto_paralimpia.jpg

Forrás: varosikurir.hu

A sportvezető a keddi hazaérkezést követően, a Liszt Ferenc Repülőtéren emlékezetett arra, hogy négy éve, Szocsiban nem szerepelt magyar versenyző a téli paralimpián, most viszont Lőrincz Krisztina sporttörténelmet írt azzal, hogy az első magyar kerekesszékes sífutó volt a fogyatékkal élő sportolók négyévente sorra kerülő megasporteseményén. „Kriszta helytállt, hiszen egyéni legjobbját érte el az ülő sífutók 1,1 kilométeres sprint számában, ezért büszkék vagyunk rá” - fogalmazott Szabó László, aki nagyon elégedett volt a látássérült alpesi síző, Balogh Zsolt óriás-műlesiklásban elért 15. helyezésével is. „Úgy érzem, Zsolt és vezetője, Bocsi Bence ebben a számban a legtöbbet hozták ki magukból. A műlesiklásban viszont sajnos rontottak, mert az első futamban rosszul értelmezték a versenyt. Sajnálom őket, mert ezt leginkább saját maguknak róhatják fel, s az ember mindig akkor a legdühösebb, amikor úgy érzi, hogy ő maga hibázott” - fűzte hozzá az MPB elnöke, aki arra is büszke, hogy Magyarország ott lehetett a téli paralimpián részt vevő 51 ország között.

A keddi budapesti megérkezéskor elsőként Lőrincz Krisztina tűnt fel a tranzit ajtajában, s versenytársaihoz hasonlóan tapsot kapott a kis létszámú „fogadóbizottságtól”. A parasífutót Bajai András, a Magyar Sí Szövetség elnöke egy csokor virággal köszöntötte, majd a rokonok is hasonló ajándékokkal lepték meg. „Úgy érzem, nekem elég jól sikerült a paralimpia, mert szerencsére ki tudtam hozni azt a munkát, amit az edzőmmel beletettünk” - mondta a mindig vidám sportoló, aki a riói nyári paralimpián evezésben lett 11. A versenyző elmondta: még nem döntött arról, hogy megpróbálja-e a kvalifikációt a tokiói paralimpiára, de annyit azért elárult, hogy az evezést egyelőre csak hazai szinten kívánja folytatni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat