2024. október 19. Nándor
Nagy verseny a Generaliban az óvodások vándorkupájáért (Képgalériával)
minap.hu
|
2018. március 23. 12:28
|
frissítve: 2018. március 26. 12:07
Tizenkettedik alkalommal rendezték meg az Ovi vándorkupát pénteken a Generali Arénában. Idén tizenkét óvoda százhúsz gyermeke vett részt a megmérettetésen, a vándorkupát ezúttal a Várhegy Úti Tagóvoda apró versenyzői nyerték.

ovodasok_versenye_180323_vcs_20.jpg

A Katowice Úti Sport Tagóvoda munkatársai annak idején azért hozták létre a kupát, hogy lehetőséget biztosítsanak a gyerekeknek a közös mozgásra. Tóthné Óvári Andrea tagóvoda-vezető elmondta, már a helyszín is különleges a gyerekeknek. – Amikor eljövünk a Generali Arénába, általában a lelátón foglalunk helyet, most viszont ezek a gyerekek azt is kipróbálhatták, milyen a küzdőtéren lenni.

ovodasok_versenye_180323_vcs_16.jpg

Minden évben igényes sportszereket hozunk a versenyre, ezeket az eszközöket a mi óvodánk biztosítja a gyerekeknek. Sorversenyek, váltók és akadályfutás egyaránt szerepel az ügyességi játékok között. Idén minden a húsvét jegyében zajlik, van tojással futás, tojáskirakó és nyuszik versenye is - tette hozzá.

A versenyszámokat minden óvodával előre megbeszélik, így a gyerekeknek van idejük gyakorolni. A csapatoknak komoly szurkolótáboruk is volt, akik csörgőkkel biztatták a versenyzőket.

ovodasok_versenye_180323_vcs_15.jpg

A vándorkupa végleges birtoklásához egy óvodának háromszor kell megnyernie a versenyt, ezt az előző évek során még csupán a szervező intézménynek sikerült. Idén újra hozzájuk került volna a vándorkupa, ezért a Katowice Úti Sport Tagóvoda vezetői úgy döntöttek, beérik az első hellyel és az aranyérmekkel. A vándorkupát a szabályok értelmében most a második helyezett a Várhegy Úti Tagóvoda vihette el.

ovodasok_versenye_180323_vcs_06.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat