2024. július 22. Magdolna
Thürmer Miskolcon: „Magyarországon egy baloldali párt maradt”
Kujan István
|
2018. március 25. 14:05
|
frissítve: 2018. március 27. 09:52
Miskolcon, a Villanyrendőrnél tartott sajtótájékoztatót vasárnap délben a Munkáspárt elnöke. Thürmer Gyula felszólította a magyar politikai pártokat, őrizzék meg az ország stabilitását. Mint mondta, aki az anarchiára játszik, az kárt okoz a magyar embereknek.

A sajtótájékoztató elején Fülöp József Istvánné, a Borsod megyei 2-es választókerület munkáspárti országgyűlési képviselő-jelöltje mécsest gyújtott a kapitalizmus magyar áldozatainak emléknapja alkalmából.

a_munkaspart_nyilt_sajtotajekoztatoja_20180325_bl_005_web.jpg

Fotó: Beregi László

Thürner Gyula szerint az elmúlt 30 évben választási kampány soha nem volt annyira „tisztességtelen, civilizálatlan és műveletlen”, mint a mostani. A pártelnök a Momentum Mozgalomnak üzenve kiemelte: hiába állítják az ellenkezőjét, a Munkáspárt nem kamupárt. 30 éve léteznek, minden választáson részt vettek, idén 57 egyéni jelölttel és erős országos listával indulnak. Legalább elnézést kérhetnének – tette hozzá, megjegyezve, hogy ez nagy valószínűséggel nem fog megtörténni.

a_munkaspart_nyilt_sajtotajekoztatoja_20180325_bl_001_web.jpg

– Felszólítjuk ugyanakkor a magyar politikai pártokat, hogy őrizzük meg az ország stabilitását! Aki az anarchiára játszik, az kárt okoz a magyar embereknek. Egyetlen jelölt sem mondhatja azt, hogy sikere esetén nem esküszik fel az Alaptörvényre, hogy nem tartja be a magyar törvényeket. A törvényesség megőrzése valamennyiünk érdeke – hangoztatta Thürmer Gyula.

Kiemelte, meglátásuk szerint az ország stabilitásának megőrzéséhez „adni kell az embereknek”. A Munkáspárt 200 ezer forintos, adómentes minimálbért, 100 ezer forintos nyugdíjat, 65 év fölött ingyen gyógyszert adna az embereknek. A fiatalok számára biztosítanák az első munkahelyet, a lakhatás pedig legyen alkotmányos jog – sorolta a párt fontosabb programpontjait az elnök, hozzátéve: szociális lakásokat építenének.

a_munkaspart_nyilt_sajtotajekoztatoja_20180325_bl_002_web.jpg

– De mi mást is mondunk, és ezt csak mi mondjuk Magyarországon: fizessenek a gazdagok! Adóztassuk meg a szupergazdagokat, legyen egyszeri, 45 százalékos vagyonadó, aki többet keres, fizessen is többet – tette hozzá.

A stabilitás megőrzéséhez meg kell védenünk Magyarországot, a magyarságot, folytatta az elnök, aki úgy vélekedett, hogy az Orbán-kormány még nem beszélt a migrációs válságról, amikor ők már világosan megmondták: Magyarországra ne engedjünk migránsokat!

– Van nekünk elég problémánk, ezt látjuk Ózd, Salgótarján környékén, ahol a magyar társadalom egy jelentős része, a magyar cigányság elviselhetetlen, embertelen körülmények között él – fogalmazott Thürmer Gyula.

a_munkaspart_nyilt_sajtotajekoztatoja_20180325_bl_009_web.jpg

A Munkáspárt 57 egyéni jelöltet állított, ez a szám közel duplája a 2014-esnek.

– Mi választási lehetőséget kínálunk a mostani kormánypárt ellenzékének, de annak is, akinek már elege van az ellenzéki oldal szervezetlenségéből, koncepciótlanságából. Ez bűn a magyar választók ellen. Látva a magukat baloldalinak nevező pártokat, elmondhatjuk: Magyarországon egy igazi baloldali párt maradt; csak mi akarjuk a gazdagokat megadóztatni, és adni a dolgozó embereknek – húzta alá Thürmer Gyula, aki végül bemutatta a Borsod megyei jelölteket a sajtónak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat