2024. október 19. Nándor
Az Egressy-Erkel Zeneiskola együttesei léptek fel a legutóbbi Hang-Árban
minap.hu
|
2018. április 14. 12:17
|
frissítve: 2018. április 17. 09:23
Csütörtökön este 6 órakor kezdődött a Művészetek Házában annak a különleges hangversenysorozatnak egyik része, ami lehetőséget biztosít tehetséges gyerekeknek a nagyzenekarral való együttműködésre. Az áprilisi alkalmon az Egressy-Erkel Zeneiskola együttesei léptek színpadra.

A tehetség egy adomány, felszínre hozni és megmutatni viszont nem könnyű feladat. Miskolcon megszámlálhatatlanul sok tehetséges gyermek és fiatal van, úgy a komolyzenében, mint egyéb művészetekben.

hang_ar_egressy_koncert_szimfonikus_180412_2.jpg

Forrás: mso.hu

Nekik próbál segíteni a Miskolci Szimfonikus Zenekar azáltal, hogy lehetőséget biztosít számukra a nagyközönség előtt. A Hang-ár sorozat 2014-es indulása óta a szimfonikusok partnerei voltak már a Lévay József Református Gimnázium Vegyeskara, a Fráter Kórus, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Vegyeskara, a Fazekas Gyermekkar és a Fazekas Kicsinyek Kórusa is.

hang_ar_egressy_koncert_szimfonikus_180412_3.jpg

Gergely Péter Pál, az Egressy Béni-Erkel Ferenc Zeneiskola zenetanára és karnagya elmondta, a növendékek nem első alkalommal álltak színpadra a már hivatásos zenészekkel. – Ettől függetlenül ez a program egyáltalán nem szokványos. Ráadásul Mosonyi Mihálytól Verdiig olyan zenei dallamok csendültek fel, amik szintén nem mindennaposak két kiváló kórus megszólalásában. Ritka ez így együtt, és nagyon jó szokott lenni – mondta a karnagy.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat