2024. július 17. Endre, Elek
"Magyarok a Marson", robotok a Miskolci Egyetemen (Képgalériával)
minap.hu
|
2018. május 05. 19:32
|
frissítve: 2018. május 06. 16:35
Idén 13. alkalommal rendezték meg pénteken és szombaton a Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyét („Magyarok a Marson”) a Miskolci Egyetemen.

robotverseny_20180505_vcs_26.jpg

Az egyetemi Sportcsarnokban tartott megmérettetésre ezúttal 35 csapat jelentkezett. A résztvevő csapatoknak idén az idő volt a legnagyobb ellenfelük, mivel mindössze 24 óra állt a rendelkezésükre, hogy megépítsenek egy robotot, amelynek egy tereppályán kellett megállnia a helyét.

A robot megépítéséhez szükséges alapalkatrészeket az első 20 hivatalosan jelentkező csapatnak a Miskolci Egyetem biztosította. A csomagból azonban nem lehetett a robotot 100 százalékban megépíteni.

A csapatok által készített robotok a verseny során körmérkőzéseket vívtak egymással egy ügyességi pályán, a végső sorrendet ezeken a megmérettetéseken szerzett pontszámok határozták meg.

A versenyző csapatok május 4-én (pénteken) vehették át az eszközöket, és kezdhették meg a robotok építését a Körcsarnokban. A verseny hivatalosan május 5-én, szombaton kezdődött el, és késő délutánig tartott.

robotverseny_20180505_vcs_20.jpg

A megmérettetésre középiskolai csapatok, valamint jelenlegi és volt egyetemistákból álló csapatok jelentkezhettek. Az eredményes versenyzők pénzbeli jutalomban részesültek, amit a felajánlásokból összegyűjtött díjalap fedez.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat