2024. július 17. Endre, Elek
Itt a helyed! Nagy sikerrel mutatkozott be a Bíborszél új dala a stadionavatón (Videóval)
minap.hu
|
2018. május 07. 11:54
|
frissítve: 2018. május 09. 09:11
Alig két napja érhető el a videomegosztó portálokon, máris több ezren megnézték a Bíborszél együttes Itt a helyed! című dalát. Ennek klipjét a Miskolci Fotóklub készítette, és az új diósgyőri stadion szombati avatóján hallhatta először a közönség.

biborszel.jpg

Bíborszél-koncert a stadionavatón

biborszel1.jpg

Miskolci Fotóklub egyik tagja tavaly nyáron gondolt először arra, hogy fotókon, majd egy videoklipben meg kellene örökíteni, igazából milyen is egy DVTK-szurkoló napjainkban és mi az a különleges erő, amitől a szívünk évtizedeken és generációkon átívelve ma is egy ütemre dobban. Felhívást tettek közzé szurkolók számára, ki szeretne a fotókon szerepelni, a projekthez a klub hét fotóművésze csatlakozott.

A csapat múlt év szeptemberétől, négy hónapon át, csaknem száz különböző helyszínen, több ezer fotót készített a jelentkező szurkolókról. A legjobb nyolcvan portréból a Bíborszél együttes új zenéjére állították össze az alkotók a videoklipet, melyet szeretettel nyújtanak át valamennyi DVTK szurkolónak.

Nem

Miskolcon 1889 óta működött a Miskolci Athléta Kör, mely befogadta az amatőr fotósokat. A természetjáró szakosztály 1904-ben alakult, mintegy 200 taggal. 1929-re érett meg az idő arra, hogy 30 taggal megalakítsák a Magyar Amatőrfényképezők Országos Szövetség miskolci tagszervezetét. Elnöke Harsányi István sárospataki főiskolai tanár, titkára Málnásy Béla tisztviselő lett. A klubnak voltak debreceni, nyíregyházi, ózdi stb. tagjai is.

szurkolok1.png

Fotók a klipből

szurkolok.png

A háború után minden társadalmi szervezetet betiltottak, a mai Miskolci Fotóklub Egyesület 1951 nyarán alakult meg, a KPVDSZ megyei Fotóköre néven. Székhelye az Ady Művelődési Ház volt. A Miskolci Fotóklub nevet 1958-ban vették fel. Az ORWO gyár 1958-ban a klubot kérte fel nemzetközi tanfolyam megszervezésére. A klub honosította meg a nyilvános zsűrizést, 1970-ben elindították az Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemlét. Ezt Heves megye és Nógrád megye fotóklubjaival felváltva rendezik, ez ma az ország legrégebbi, folyamatosan működő fotópályázata.

Számos elismerésben részesültek, 1991-ben elnyerték a Kiváló Együttes címet, 1993-ban a Konkoly-Thege Miklós plakettet. 2006-ban őket választották Az év Fotóművészeti Alkotócsoportjává.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat