2024. szeptember 08. Mária, Adrienn
Az egész megyében hallgatható, a Csillagpont, az ország egyetlen egészségtematikus rádiója
minap.hu
|
2018. május 07. 12:15
|
frissítve: 2018. május 10. 15:39
Újabb hét évig szólhat az ország egyedülálló tematikus egészség rádiója. Mostantól azonban már nem csak Miskolcot, hanem egész Borsod megyét lefedő frekvencián hallgathatjuk a Csillagpont Rádiót. Ezentúl pedig a sport is külön műsort kap majd, ami kapcsolódni fog a rádió egészségtudatos profiljához.

Hétfőn, sajtótájékoztatón jelentették be a B.-A.-Z. Megyei Kórházban, hogy újabb hét évre szóló médiaszolgáltatási jogosultságot kapott a Csillagpont Rádió, mely mostantól a 103 MHz-es frekvencián érhető el az eddigi, 94 MHz helyett. Jó hír, hogy ezentúl már nem csak Miskolcon, hanem az egész megye területén hallható lesz az egészségtematikára épülő rádió.

csillagpont_radio_180507ml_9.jpg

Mátyás Lajos, a rádió igazgatója, valamint a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért” Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a folyamatos visszajelzések is megerősítették, hogy terjeszkedniük kell. – 2010 és 2017 között kisközösségi rádióként működtünk a kórházban, folyamatos fejlesztések azonban ekkor is voltak, mind technikailag, mind pedig a műsortematikában. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy mostantól már nagyközösségi rádió lehetünk, és Borsod megye egész területére elérünk – hangoztatta a Mátyás Lajos.

- Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Csillagpont Rádió hiánypótló a magyar média-palettán - ezt már Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mondta. Mint fogalmazott, hosszú út áll a rádió munkatársai mögött és előtt, de a kitartó munka eredménye most megmutatkozott. Újabb hét évig sugározhatják az egészséges életmódra vonatkozó tanácsaikat a 103-as frekvencián.

csillagpont_radio_180507ml_3.jpg

Pap Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója a rádió lelkes és elhivatott csapatát méltatta, kiemelve: a B.-A.-Z. megyei kórház országunk három legnagyobb kórháza között van. Az egészségnevelő munka pedig hivatásuk, ezért támogatják a rádió meglétét. – Az ország egyik vezető kórházaként nem lehet nemesebb célunk annál, mint hogy támogassunk egy ilyen ügyet, ahol az egészségünk megőrzésére buzdítjuk a fiatalokat és az időseket is egyaránt. Úgy gondolom, hogy sport és testmozgás nélkül nincs egészség, ezért is remek hír, hogy ezentúl sport-tematikájú műsor is helyet kap majd a rádióban – hangsúlyozta Pap Tibor.

Németh Csaba, a rádió főszerkesztője kérdésünkre elmondta, több intézménnyel is szoros együttműködésben állnak, így a Miskolci Egyetem és a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium szakértői is rendszeres vendégei a rádióműsoroknak. – Célunk, hogy segítsük annak az oktató, nevelő munkának a népszerűsítését, amely ma az egészségügy számára termel ki leendő dolgozókat – húzta alá Németh Csaba. A DVTK-val kötött együttműködési megállapodásról is szó esett a sajtótájékoztatón, a sportmagazin műsorban nem csupán a fociról, de a megyében kiemelkedő sportágakról is szó lesz, a „Csak a Diósgyőr!” című műsor Martini Emil irányításával fog létrejönni.

csillagpont_radio_180507ml_7.jpg

A rádió zenei koncepcióját is gondosan válogatják össze, előnyben részesítve a hazai előadókat. Online felületen is elérhető lesz a rádió, ahogy eddig is, a közösségi média oldalaik (Facebook, Youtube) pedig folyamatosan frissülnek, hogy az internetes felületeken is naprakészek legyenek. A rádió fenntartása és működtetése nagyrészt pályázati forrásokból, reklámbevételekből, valamint egyéb alapítványi és partneri támogatásokból valósul meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat