2024. július 17. Endre, Elek
Pályaorientációs pikniken vettek részt (Képgalériával!)
Miskolc TV / minap.hu
|
2018. május 25. 16:10
|
frissítve: 2018. május 26. 16:10
Tudják, mi az a szakmaburger? Ha nem, most megmutatjuk, de az általános iskolások meg is kóstolhatták azon a pikniken, ahol különböző szakmákat mutattak be nekik. 250 vidéki általános iskolás pályaválasztásában segített a Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium.

Diákokkal robogott a kistraktor az Avasi kilátó melletti füves területen. Egy kicsit arrébb zsámolyba dobálták a labdákat a gyerekek és a focilabda is előkerült. Aki elfáradt virágot ültethetett, papírt hajtogathatott, és ha megéhezett, egy különleges hamburgert is ehetett. Az úgynevezett szakmaburgerhez a hozzávalókat a Debreczeni Márton Szakgimnázium állította elő. A pályaválasztást segítő rendezvényt a vidéki általános iskolásoknak szervezte a szakgimnázium, aminek pályaorientációért felelős munkatársa elmondta, kétszáz gyereket fogadtak a homrogdi általános iskolából. – Arnótról, Sajóhídvégről, illetve tanoda programokból vagy tanoda programokban részt vevő gyerekek is vannak. Az egyik Miskolc Pereces városrészének az Észak Kelet Átjáró Egyesület által működtetett Tanoda, a másik pedig az Avason egy egyházi fenntartású tanoda – mondta Sikoparija Lujza.

palyaorientacios_nap_20180525_vcs_20.jpg

Virágkötő, dísznövénykertész, erdészeti szakmunkás, pék, édesipari termékgyártó – csak néhány szakma a Debreczeni Márton Szakgimnázium képzési palettájáról. Az iskolában több mint kétszázhatvanan tanulnak agrár-, és élelmiszeripari szakmákat. Tóth Lászlóné igazgató úgy nyilatkozott, céljuk, hogy minél szélesebben, minél többen megismerjék azokat a szakmákat amiket náluk tanulhatnak a gyerekek. – Célunk tehát, hogy itt, ezen a pikniken ki is próbálhassák egy kicsit a szakmákhoz tartozó fogásokat. Például virágokat ültethetnek, tehát hogy egy picit kedvet csináljunk ahhoz, hogy az agrárszakmák közül válasszanak majd.

A Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium idén először rendezte meg hagyományteremtő szándékkal élménypedagógiai pályaorientációs piknikjét.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat