2024. július 17. Endre, Elek
Önmaga számára is kínos már az egész ellenzék
magyaridok.hu
|
2018. május 26. 13:14
|
frissítve: 2018. május 28. 14:30
Nincs helye az MSZP-ben olyan politikusnak, aki kárt okoz a pártnak – erről beszélt Bangóné Borbély Ildikó a leköszönt elnökkel, Molnár Gyulával kapcsolatban. Mindeközben Herényi Károly és Lendvai Ildikó is egyetértett abban, hogy az ellenzékre nem lehet az ország vezetését bízni.

– Végre el kellene már jutni oda, hogy ne ezért kelljen bejönnöm a stúdióba. A választók nem kíváncsiak erre – fakadt ki Bangóné Borbély Ildikó (képünkön) a Hír TV-ben, amikor arról esett szó, hogy az MSZP korábbi elnöke, Molnár Gyula titokban megállapodott Karácsony Gergellyel és Fodor Gáborral arról, hogy a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat.

bangone.jpg

A szocialista politikus ugyanakkor nem tartotta kizártnak, hogy a történtek miatt fegyelmi eljárással sújtott Molnár Gyulát végül ki is zárhatják a pártból. Bangóné többször is egyértelművé tette, hogy nincs helye az MSZP-ben olyan politikusnak, aki kárt okoz a pártnak. A szocialista országgyűlési képviselő szerint Fodor Gábornak pedig el kellene gondolkodnia azon, hogy van-e még gerince egyáltalán, és hogy folytatnia kell-e a politikai pályafutását, vagy ideje befejezni.

Az MSZP és a Liberálisok közötti konfliktussal foglalkoztak az ATV-ben is, ahol a kormánypártisággal aligha vádolható Herényi Károly kijelentette: „Nagyon bölcsek a magyar választópolgárok. Nagyon nehéz ezt nekem kimondani, de marha jól tették, hogy a Fideszre szavaztak.”

A volt MDF-es politikus lesújtóan fogalmazott az ellenzékről, hangoztatva, hogy az LMP-s Hadházy Ákos és Sallai R. Benedek összeverekedett, a Jobbikot szakadás fenyegeti, a Liberálisok pedig kiléptek a nagy nehezen létrehozott Párbeszéd-frakcióból. – Ilyen emberekre nem lehet az ország vezetését rábízni – fakadt ki Herényi.

Meglepetésre a stúdióban ülő Lendvai Ildikó erre úgy reagált: nem tud védekezni, mert amit az ellenzék a választás után mutat, az még rosszabb, mint amit előtte mutatott. „Pedig az sem volt semmi” – jegyezte meg az MSZP egykori elnöke. Lendvai szerint egyetlen dologba kapaszkodik gyérülő optimizmusa.

– Az a cserép, amelyik repedezik, törjön szét. Ami balhégyanú van, az inkább most robbanjon ki, a ciklus elején, mint később. Hátha kialakul egy értelmesebb pártszerkezet, amelyben lesz egy jobb, és nem buta alkukat kötő MSZP, egy nem verekedő LMP és egy nem radikalizálódó Jobbik – summázta az ellenzék teljesítményét Lendvai Ildikó.

Kiszáll az Együtt politikusa is

Elhagyja a politikát Bod Tamás, aki még Bajnai Gordon mellett kezdett el politizálni az Együttben. Az egykori újságíró a Magyar Narancsban összegezte keserű tapasztalatait. Mint írta, 2013-ban sokakat töltött el reménnyel Bajnai indulása, az Együtt még meg sem alakult, de a népszerűsége bőven 10 százalék felett járt. A többi ellenzéki párt azonban konkurenciának tekintette a formációt, és egy komoly kiszorítósdi után végül a szocialista Mesterházy Attila lett az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, amivel 2014-ben bele is gyalogoltak a biztos vereségbe. Bod később azt látta, hogy nem tolonganak azok a politikusok, akik elszántan és az egyre szűkülő nyilvánosságot használva dolgoznának az érdemi, látható és cselekvő ellenzéki politika érdekében, adott esetben pedig egyszerűen lazsáltak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat