2024. április 18. Andrea, Ilma
Gazdasági, kulturális kapcsolatokról tárgyalt Miskolcon a moldovai nagykövet
minap.hu
|
2018. május 31. 13:19
|
frissítve: 2018. június 01. 17:37
Hivatalában fogadta szerdán Oleg Țuleát, a Moldovai Köztársaság budapesti nagykövetét Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

moldav_nagykovet_latogatas_180530_ja_2.jpg

A megbeszélésen Kriza Ákos tájékoztatta a nagykövetet Miskolc gazdasági fejlődésének eredményeiről, a turizmus folyamatos erősödéséről, a város színvonalas kulturális és gasztro-kulturális rendezvényeiről. Kriza Ákos kihangsúlyozta, ezek az eredmények, lehetőségek, valamint a környezetbarát fejlesztések is hozzájárulnak, hogy Miskolc egyre élhetőbb, szerethetőbb településsé válik.

moldav_nagykovet_latogatas_180530_ja_9.jpg

Oleg Tulea arról szólt, hogy Moldova kicsi ország, de mindig jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, s a két ország közötti gazdasági kapcsolatok is folyamatosan erősödnek. A moldovai gazdaság elsősorban a mezőgazdaságra épül, a borvidékeknek köszönhetően a bortermelés is jelentős. A mezőgazdaság mellett azonban az autóipar és az IT szektor is nagy ütemben fejlődik, köszönhetően annak, hogy egyre több vállalat létesít telephelyeket Moldovában. Ugyanakkor Moldovában is gondot jelent a munkaerőhiány.

moldav_nagykovet_latogatas_180530_ja_5.jpg

A gazdasági együttműködések mellett, a nagykövet kiemelte a kulturális együttműködések és a nemzetközi kapcsolatok fontosságát is. Mint mondta, jelentős lehetőségeket lát az Operafesztivállal való együttműködésre, amelyet a Moldovai Kulturális Minisztérium figyelmébe kíván ajánlani.

A nagykövet szerdán délelőtt a Miskolci Egyetemet is felkereste.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat