2024. július 18. Frigyes
A színházi előadás közben indult meg a szülés
borsonline.hu
|
2018. június 06. 09:56
|
frissítve: 2018. június 06. 14:46
Improvizációban nehéz felülmúlni Pokorny Liát, de kiderült, hogy még őt is meg lehet lepni, ugyanis az ő előadása közben indult meg a szülés egy nézőnél.

Rászállt a gólya szombat este a Centrál Színházra, éppen akkor, amikor a Dolgok, amikért érdemes élni című darab ment Pokorny Lia előadásában – írja a Bors. Történt ugyanis, hogy a kilencedik sorban ült egy házaspár, a hölgy kisbabát várt. A darab felénél járhattak, Lia éppen a sorok között sétált, amikor felálltak és kimentek.

– A hölgy kedvesen mentegetőzött: bocsánat, elfolyt a magzatvíz. Próbált megnyugtatni, hogy nem az első gyerek, már rutinosak. Ez egy improvizációs előadás, de erre még én sem számítottam. Ilyen a praxisunkban még nem történt – mesélte a színésznő. – Nagyon drukkoltam nekik. KInyomoztuk, kik ők, és kiderült, még akkor este megszületett a baba.

pokorny_lia.jpeg

Pokorny Lia. Fotó: Kiss Kriszti

A Bors elérte a kismamát, aki június 20-ra volt kiírva, három hete volt a szülésig.

– Hallottuk, hogy mennyire jó ez a darab, nem akartuk kihagyni. Az orvosommal még viccelődtünk is, mi lesz, ha pont akkor, 2-án indul be a szülés. Azt mondta, semmi gond, aznap éppen ügyeletes – mesélte Jusit, az anyuka. – Érdekes, az előző gyermekünk is úgy született, hogy előző nap színházban voltunk. A Dolgok remek darab, szerettem volna végignézni, de egyszer csak éreztem, hogy elfolyik a magzatvíz. Szóltam a férjemnek, hogy azonnal induljunk. Fel kellett állítanunk a sort, míg kiértünk, Lia odasétált hozzánk. Mondtam neki, hogy mi történt, mire megtapsoltak. Háromnegyed nyolc körül jöttünk el, és tíz óra tizennégy perckor már megszületett a második kislányunk. Ez egy filmbe illő történet.

Amikor a darab producere, Bereczki Zoltán értesült róla, hogy mi történt, azonnal intézkedett.

– A Lepkegyűjtő produkció nevében elhívtuk őket egy következő előadásra, hogy lássák a darab végét – mondta a színész.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat