2024. július 18. Frigyes
Harmadik alkalommal rendeztek vitorlás versenyt a Hámori-tavon (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. június 17. 13:50
|
frissítve: 2018. június 19. 12:05
Szombaton és vasárnap a 8 és 15 év közötti gyerekek mérhették össze tudásukat és rátermettségüket. Az esemény egyik különlegessége, hogy a versenypálya karnyújtásnyira helyezkedik el a kikötőtől, így minden szülő és érdeklődő testközelből izgulhatta végig a futamot.

Szombaton reggel 10 órakor rajtoltak el a vitorlások a Hámori-tavon. Ezzel kezdetét vette a harmadik Deboti Vitorlás Hétvége. Két nap alatt hat futamban mérkőznek meg a gyerekek. A nyékládházi Deboti Vitorlás Egyesület szakmai vezetője úgy fogalmazott: a Hámori-tavon nehéz, de élménydús a versenyzés.

– Erősen tagolt a táj, ami körbeveszi a tavat, fás a terület, magas hegyek, dombok övezik a tópartot, ez azt jelenti, hogy a szél változatos helyeken érkezik meg a tó felületére – mutatott rá.

– Optimist hajóosztályban indultak a versenyzők, ez a 8-15 éves gyerekek hajóosztálya. Egy egyszemélyes, pici hajóról van szó, ami számukra is jól kezelhető – emelte ki a szakmai vezető.

A verseny különlegessége, hogy a nézőkhöz nagyon közel, szinte karnyújtásnyira úsznak a vitorlások. Ilyen testközeli élményre máshol nincs lehetőség.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat