2024. július 18. Frigyes
Nem szép látvány: gyönyörű sportautó semmisült meg
autonavigator.hu
|
2018. június 22. 10:14
|
frissítve: 2018. június 23. 16:25
A csúcsra járatott sportautóknál nem ritka a tűzkár, de általában a dugóban ácsorgás tesz be a motornak. Most egy új Ford GT semmisült meg, a motortérből csaptak fel lángok.

Egy kiélezett sportautónak gyilkos környezet tud lenni a városi dugózás, láttunk már jó párat abból az esetből, amikor a hűtést nem kapó motor túlforrósodik, és az autó teljesen kiég. Ebben az esetben viszont nem ez volt a probléma, ugyanis ahogy a fotókon is látszik, leginkább külvárosi részen érte a végzet ezt a Ford GT-t. Tulajdonosa még időben ki tudott szállni és a tűzoltók is hamar kiérkeztek, ám a sportkocsi a fülkétől hátrafelé így is megsemmisült – írja az Autónavigátor.

fordgt_tuz.jpg

Alig 70 kilométert ment csak az autó az átvétel óta, vagyis nagyjából az első próbakörön érte a végzet. A tűz okát egyelőre nem tudni, de ha konstrukciós hibáról van szó, hamar visszahívhatják az eddig átadott példányokat. Bár a legtöbb tulajdonos inkább elteszi az utókornak, hisz egy darabig amúgy sem adhatják el, azért pár kilométert vélhetően így is megtesznek vele, így a veszély fennállhat a többi példánynál is.

fordgt_tuz1.jpg

Egyébként hazánkba is megérkezett az első, és vélhetően az egyetlen példány. A 656 lóerős V6-os turbómotorral szerelt sportkocsi szénszálas karosszériájának köszönhetően rendkívül könnyű, fix üléspozíciójának köszönhetően pedig a súlypontja is bármilyen sofőr mellett változatlan.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat