2024. július 18. Frigyes
Regionális díjugrató verseny, festői környezetben (Képgalériával)
minap.hu
|
2018. július 01. 11:45
|
frissítve: 2018. július 04. 18:34
A diósgyőri díjugrató versenyek egyre népszerűbbek a nézők és a versenyzők körében. A június 30-ai Mento Kupa Regionális Díjugrató Versenyre ország minden részéből és Szlovákiából is érkeztek versenyzők.

A megmérettetésre Szabó Gábor, CSIO Nagydíj győztes lovas, valamint Füzér Gábor, sokszoros magyar felnőtt nemzeti válogatott lovas, az ország egyik legsikeresebb utánpótlásképző edzője is nevezett.

A versenyszámok 75-125 cm-ig, kezdő lovas, ifjúsági és felnőtt kategóriákban zajlottak. Az idei Díjugrató Szabályzat szerint felkészítő versenyszám is kiírásra került 70-75 cm-en.

A megmérettetés egyes kategóriái minősítettek a 2018-es Platthy József Regionális Díjugrató Döntőre, amelyet ebben az évben Szilvásváradon rendeznek meg. Kezdő kategóriában két melegítőpálya is a lovasok rendelkezésére állt. Ezen a versenyen találkozhattak a sportolók a Lovagi Tornák Tere új akadályával, melyet kifejezetten erre a helyszínre, a Diósgyőri vár arculatának megfelelően készíttettek.

dijugrato_regionalis_180630_ja_28.jpg

A versenynek otthont adó Lovagi Tornák Tere festői környezetben, a Bükk ölelésében, Nagy Lajos egykori vára mellett fekszik. Az aréna talajának speciális taposófelülete szélsőséges időjárási feltételek mellett is lehetővé teszi a versenyzést és kíméli a lovak lábát, ami jobb sportteljesítményt eredményez. A különleges felület gyártója a 2016-os riói olimpia talajgyártó cége, amely a 2010-es lovas világjátékok felületét is jegyzi.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat