2024. július 18. Frigyes
Bemutatjuk a hárfás ikreket
minap.hu
|
2018. július 06. 10:21
|
frissítve: 2018. július 07. 11:56
Mesébe illő, ahogy ez az elbűvölő amerikai ikerpár kezeli a legősibb húros hangszert. Az ikrek nem csak tündérien szépek, de nagyszerű zenészek is. Nem csoda, hogy már javában hódítják a világot.

harfa_twins.jpg

Camille és Kennerly kicsi koruk óta zenélnek. Mint minden tisztességes zenész, ők is zongorán kezdték, majd csak később, a középiskolában ismerkedtek meg a hárfával, ami egyből rabul ejtette őket. 

harfa_twins_a.jpg

Az ikrek első hárfája egy használt hangszer volt.

A sok húros hangszer iránti elköteleződésüket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy első hárfájukat kizárólag bébiszitterkedésből és kutyasétáltatásból szerzett bevételükből vásárolták, ezzel bizonyítva szüleiknek, hogy nagyon is komolyan gondolják a hárfázást.

harp_twins_grandma.jpg

Nagyit sem kellett sokáig győzködni arról, hogy nem csak jól áll az unokák kezében a hárfa, de játszani is tudnak rajta | fotó: Instagram

És milyen jól tették. Az ikrek azóta javában hódítják a világot, megszámlálhatatlan kocertet adtak már a tengerentúlon, Dél-Afrikában és az Egyesült Királyságban, de játszottak kizárólag az amerikai elnöknek is, sőt, több nagy nemzetközi hárfafesztiválon is ők képviselték az Egyesült Államokat.

Íme egy Iron Maiden feldolgozás:

Komolyzenei tanulmányaik ellenére azonban nem szokványos hárfajátékkal kápráztatják el közönségüket. Koncertjeiken elsősorban kortárs zenei művek csendülnek fel, repertoárjukban Iron Maiden, The Rolling Stones, Metallica, Lady Gaga, Blue Oyster Cult, AC/DC, Pink Floyd, Bon Jovi, Aerosmith, Rihanna, Guns N' Roses, U2, és sok más híresség feldolgozásai szerepelnek.

...és így hangzik a nagy sikerű Metallica nóta hárfán:

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat