2024. október 08. Koppány
Több milliós fejlesztések, virágosítás Hejőcsabán
minap.hu
|
2018. július 10. 16:18
|
frissítve: 2018. július 12. 21:08
Három és fél millió forintból járdákat aszfaltoztak, korlátokat építettek, egymillió forintból pedig virágosítottak a hejőcsabai városrészben. Barta Gábor, a terület önkormányzati képviselője a Bárczay Alapítvánnyal közösen támogatta a munkákat.

Ezentúl már nem kell bokáig állni a vízben a hejőcsabai Malom utcai buszmegállóban a nagy esőzésekkor, és jelentősen csökkent a balesetveszély is. A buszmegállónak korábban töredezett, kátyús volt az aszfaltja, megállt benne a víz, nehéz volt itt a várakozás. Az út szemben lévő oldalán pedig hiányos volt a korlát, sokan próbáltak átszaladni a négysávos úton a buszmegállóba, balesetveszélyes helyzeteket idézve elő. Ezt is sikerült megszüntetni a fejlesztésekkel.

barta_gabor_korzet_180710_ja_4.jpg

Barta Gábor képviselői alapjából támogatta a munkálatokat. A régi gyógyszertári épülettől Mályi irányába 130 méter hosszan, és 90 centi szélességben került új aszfalt a járdára. Ezen a szakaszon horganyzott zártszelvényből új korlátot is építettek.

A másik oldalon, a Malom utcai buszmegállónál körülbelül 30 négyzetméteres területen volt megsüllyedve az aszfalt, lakossági kérésre ezt is kijavítottuk. Esős időjárásban, illetve hóolvadáskor az erre közlekedők latyakban, sárban jártak, maga a terület is balesetveszélyes volt, indokolt volt a rekonstrukció. Ezzel párhuzamosan megjavítottuk a kisboltok felhajtó részét is - nyilatkozta Barta Gábor.

A Futó utcán is leburkolták az ideiglenes buszmegálló előtti részt, a katolikus temető előtti járda mellé pedig 44 méter hosszú új korlátot építettek. Az aszfaltozások és a korlátépítések mellett virágosítottak is.

Hét-nyolcszáz tő virágot ültettünk el, közterületre, buszmegállóba, a Hejő Parkba, virágedényekbe. Sok szép virággal díszítettük a Bárczay kúria parkját is – mondta el Kiss Ákosné Gonda Erika, a Bárczay Alapítvány kuratóriumi elnöke.

barta_gabor_korzet_180710_ja_15.jpg

A református templom előtti Millenniumi emlékműhöz is ültette egynyári illetve évelő virágokat. A városrészben az aszfaltozások és a korlátok kihelyezése, javítása három és fél millió forintba, a virágosítás egymillió forintba került.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat