2024. augusztus 16. Ábrahám
Generációk irodalmi találkozása a Grund Pinceszínházban (Képgalériával)
minap.hu
|
2018. augusztus 03. 18:59
|
frissítve: 2018. augusztus 06. 09:33
Verses délutánra invitálta péntek délután Kégl Ildikó novellista az irodalomszerető közönséget Miskolcon, a Grund Pinceszínházba. A rendezvény vendégei Fecske Csaba miskolci és Orosz Margit bánhorváti költő voltak – mindhárman új kötettel jelentkeztek nemrégiben.

ground_pinc_irok_180803_ja_2.jpg

Kégl Ildikó elmondása szerint, több célja is volt a találkozó megszervezésének. – Szerettük volna megmutatni Borsod-Abaúj-Zemplén megyének azt az arcát is, amit a helyi költők, írók fémjeleznek - egységes csapatként szeretnénk fellépni a kortárs irodalom mellett. A másik cél az volt, hogy összehozzuk a különböző generációkat, hiszen az olyan népszerű, idősebb korosztályhoz tartozó költőtől, mint például Fecske Csaba, nagyon sokat tanulhatnak a fiatalok – tette hozzá a szervező. Kégl Ildikó úgy fogalmazott, Fecske Csabára nem csupán Miskolc, hanem az egész ország büszke lehet.

ground_pinc_irok_180803_ja_6.jpg

Az irodalmi délutánt ezúttal a szerelem témakörének szentelték, a felolvasóest címe az volt: Szépirodalmi alkotások szerelmekről és majdnem szerelmekről.

Mint elhangzott, Fecske Csaba legújabb verseskötete a Kiűzetés címet viseli. Ez a könyv most kivételesen nem tartalmaz gyermekverseket, ami egyégként köztudottan védjegye a József Attila-díjas költőnek, aki idén ünnepelte hetvenedik születésnapját.

ground_pinc_irok_180803_ja_5.jpg

Orosz Margit Miskolcon született 1956-ban, jelenleg pedagógusként tevékenykedik Bánhorvátiban. Első kötete 2013-ban jelent meg, idei könyve pedig Lelkek zenéje címet viseli. Művei elsősorban a természeti környezetről, szülőföldről, hazaszeretetről, a hagyományok tiszteletéről szólnak, de a gyermekversek is megjelennek repertoárjában.

Kégl Ildikó ezúttal Miskolc mellett tette le a voksát, hiszen - mint mondta - őt a szerelem hozta ebbe a városba. Idén megjelent kötetének címe: Életszag.

A beszélgetéssel egybekötött irodalmi délutánt nem egy sorozat kezdetének szánták, látva azonban a lelkes közönséget, a szervezők úgy vélték, érdemes elgondolkodni a folytatásaon.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat