2024. július 16. Valter
Szektorbezárás ellen küzd a diósgyőri klub
dvtk.eu
|
2018. augusztus 07. 13:30
|
frissítve: 2018. augusztus 08. 19:37
Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a DVTK - PAFC mérkőzésen történt események miatt elrendelte a Diósgyőri Stadion G és H szektorainak egy soron következő hazai NB I.-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását. A DVTK az ügyben tárgyalás tartását kérte – írja holnapján a klub.

dvtk_stadionavato_20180505_bl_072_web.jpg

A DVTK - PAFC mérkőzéssel kapcsolatban a diósgyőri szurkolók rasszista megnyilvánulása („huhogás”), tárgyak bedobálása és a mérkőzés játékvezetőjével szembeni obszcén kifejezés használata miatt rendelete el a Fegyelmi Bizottság a Diósgyőri Stadion G és H szektorainak egy soron következő hazai NB I.-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.

A klub álláspontja szerint a határozat indokolásában nincs rögzítve, hogy a fegyelmi vétségek a nézőtér melyik részéről valósultak meg, viszont az rögzítésre került miszerint a 20. és 54. percben történtek a 2. számú asszisztensnél. Figyelemmel ezen asszisztens elhelyezkedésére, valamint a bezárással érintett szektornál lévő hálóra is, fizikai lehetetlenség, hogy a „szotyi” dobója a G és/vagy H szektorban tartózkodott. A mérkőzés 13. percében „huhogó” nézők sem a bezárással érintett G és/vagy H szektorban tartózkodtak.

A tárgyaláson arra fogjuk kérni a Fegyelmi Bizottságot, hogy a határozatában a klubbal szemben kiszabott büntetést szíveskedjen módosítani, és azon szektor tekintetében alkalmazni a szektorbezárást, mely szektor érintve volt a terhünkre rótt fegyelmi vétségben – olvasható a dvtk.hu-n.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat