2024. július 18. Frigyes
Trump csillaga leáldozott
vg.hu/velvet.hu/nuus.hu
|
2018. augusztus 11. 10:34
|
frissítve: 2018. augusztus 12. 12:02
A nyugat-hollywoodi önkormányzat egyhangúlag elfogadta azt a javaslatot, amely indítványozta Donald Trump amerikai elnök csillagának eltávolítását a Hírességek sétányáról.

Donald Trump 2007-ben kapott csillagot az NBC televízió The Apprentice című valóságshowjában való részvételért. A csillagot számos alkalommal megrongálták azóta, hogy Trump elnök lett, volt aki festékkel öntötte le, mások graffitit rajzoltak rá.

Legutóbb július végén vált vandalizmus áldozatává az amerikai elnök csillaga, akkor egy férfi csákánnyal verte szét Trump csillagát.

trump_csillag_hollywood.jpg

Forrás: Europress

Az önkormányzat felszólította a Los Angeles-i kereskedelmi kamarát, hogy távolítsa el az csillagot, azzal indokolva, hogy nyugtalanító Trump magatartása a nőkkel és más cselekedetei is. Leron Gubler, a kamara elnöke a Los Angeles Times napilappal közölte, a kamara még soha nem távolított el csillagot, mivel azokat a sétány „történelmi szövetének” tartja.

A csillagok odaítéléséről a hollywoodi kereskedelmi kamara dönt minden évben, több száz jelentkezés közül. Évente mintegy 20-30 híresség kap csillagot. A kiválasztottaknak az elismerés fejében 30 ezer dollárt kell fizetniük a kamarának a csillagok fenntartásával kapcsolatos költségekre.

Donald Trump csillagával csak a baj van. Levizelik, összetörik, összefirkálják, porrá zúzzák, emiatt újra és újra foglalkozni kell vele. Ezért is döntöttek úgy az illetékesek, hogy eltávolítják az elnöki csillagot. A Daily Mail híradása szerint a kegyelemdöfést most hétfőn Nyugat-Hollywood önkormányzata adta meg, akik egyhangúlag megszavazták, hogy kérik Hollywoodi Kereskedelmi Kamarától, hogy távolítsa el a csillagot. Ezt a polgármester a Twitteren is közzétette.

Elég vicces hashtaggel látta el a polgármester a közleményét:

#HORCRUXDESTROYED

Aki ismeri a Harry Potter-sorozatot, most valószínűleg a térdét csapkodja a nevetéstől, aki nem, annak eláruljuk: a főgonoszt a varázslós sorozatban csak hét tárgy, úgynevezett horcruxok megsemmisítésével lehetett legyőzni. A döntés hátterében ezzel összhangban nem a vandalizmus áll, hanem az önkormányzat azzal indokolta a döntését, hogy Donald Trumpnak a nőkkel szemben tanúsított magatartása és egyéb cselekedetei miatt nem tartják helyénvalónak a csillag fenntartását.

Egy névtelen, konzervatív érzelmű művész, és akciózott egyet: tíz csillagot matricázott fel a Hollywood-i Hírességek Sétányán, jelezve ezzel, hogy szerinte Donald Trumpnak igenis jár az a csillag, az eltávolításról való döntés pedig hibás. Meglátjuk, a matricák meddig fognak ott maradni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat