2024. október 19. Nándor
Majdnem kétszáz embertől csalt ki pénzt a borsodi nő
minap.hu
|
2018. augusztus 31. 15:05
|
frissítve: 2018. szeptember 02. 08:59
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 28 éves nő ellen, aki 2015. októberétől 2017. áprilisáig internetes hirdetések útján 179 embert tévesztett meg és csalt ki tőlük különböző pénzösszegeket.

A vádlott rendszeres haszonszerzésre törekedve, több terméket – így különösen mobiltelefonokat, ruházati termékeket, gyermekjátékokat, valamint kölcsönhöz jutási lehetőséget – hirdetett különböző közismert, ilyen céllal létrehozott internetes honlapokon. A hirdetésekre összesen 179 sértett jelentkezett, akik a vádlott által meghatározottak szerint, a különböző pénzintézetek által vezetett bankszámláira előre átutalták a megrendelt termékek kialkudott - 3.000,- Ft-tól 36.000,- Ft-ig terjedő - vételárát.

A vádlott a vételár kifizetését követően, egyetlen alkalommal sem küldte el a megrendelt terméket a sértettek részére, és nekik – négy sértett kivételével – az átutalt vételárat sem utalta vissza, mindez már a hirdetések feladásakor sem állt szándékában.

Az ügyészség a nőt szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat