2024. április 30. Katalin, Kitti
Óriási balhé a Jegesmedvék meccsén, több szlovák szurkolót előállított a rendőrség
minap.hu
|
2018. szeptember 21. 21:12
|
frissítve: 2018. október 05. 16:47
Verekedés tört ki a DVTK Jegesmedvék-HKM Zvolen mérkőzésen, több szlovák huligánt előállított a rendőrség. A miskolci klub éjjel közleményt adott ki a sajnálatos esettel kapcsolatban, melyben elítélik az eseményeket, „amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsort Liga csapatai nekiláttak a szezonhoz”.

Péntek este ismét hazai pályán lépett jégre a DVTK Jegesmedvék csapata. Az ellenfél a tavalyi elődöntős, kétszeres szlovák bajnok HKM Zvolen együttese volt.

A találkozót sajnos simán nyerték a vendégek, 5-0 lett a vége.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy zólyomi huligánok rátámadtak a helyi biztonsági szolgálat munkatársaira a második harmad után. Információink szerint a szünetről arcukat eltakarva, maszkban tértek vissza, és így rontottak neki a biztonsági őröknek.

Több vendégszurkolót előállítottak a miskolci rendőrök. Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője még a mérkőzést követően közvetlenül annyit közölt portálunkkal, hogy kollégái kinn vannak a helyszínen, vizsgálják a balhé körülményeit, visszanézik a kamerafelvételeket, illetve kikérdezik az érintetteket.

Szurkolói oldalakon azt is lehet olvasni, hogy a vendégcsapat „szurkolói” a szünetről visszatérve benyomták a biztonságiakat a kordonnal, majd ütni kezdték őket, tovább mentek, leszedték a következő sor kordont is, újabb biztonságiakat toltak félre, végül rárontottak a családi szektorra, ahol nőket, gyerekeket vertek, egy idős férfit még a földön is rugdostak. 

A meccs lefújását követően egyébként még sokáig lehetett hallani a Jégcsarnok környékén a vendégek szurkolói rigmusait.

Éjfél körül közleményt tett közzé a dvtk.eu-n a diósgyőri klub, ezt változtatás nélkül közöljük:

„A mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról, és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkezett Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Az események után több vendégszurkolót a rendőrség előállított, ellenük eljárást indított.

Klubunk és a zólyomi Klub végtelenül sajnálja és elítéli az eseményeket, amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsort Liga csapatai nekiláttak a szezonhoz. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne következhessenek be sem Miskolcon, sem pedig az idegenben lejátszott mérkőzéseken.

Ezért arra a nehéz elhatározásra jutottunk, hogy megkérjük tisztelt szurkolóinkat, hogy ne utazzanak el a vasárnapi Detva elleni mérkőzésre. A Zólyom mellett található településen, nagy esély mutatkozna arra, hogy ezek az események tovább folytatódjanak. Így a Detva vezetését is arra fogjuk kérni, hogy ne értékesítsenek vendég belépőket a mérkőzésre.

Kérjük továbbá mindazokat, akik megsérültek az eseményekben vagy használható videófelvételekkel rendelkeznek lépjenek kapcsolatba velünk az alábbi e-mail címeken:

cseke.gabor@dvtk.eu vagy a nagy.adam@dvtk.eu címeken.”

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat