2024. július 26. Anna, Anikó
"Boldogok azok a gyerekek, akiknek még élnek a szüleik" Elkezdődött az Idősek Hava Miskolcon
minap.hu
|
2018. október 01. 15:57
|
frissítve: 2018. október 03. 08:21
Gyerekek és szépkorúak is felléptek abban a műsorban, amelyet az Idősek Hava városi rendezvénysorozatának nyitányaként szerveztek hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Az ünnepségen elhangzott, Miskolci kiemelten figyel az idősekre, akik a várost építették, és megteremtették az alapokat mostani életünkhöz.

idosek_hava_181001ml_3.jpg

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója, Gúr Péter Attila köszöntőjében elmondta, mára már hagyománnyá vált, hogy a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban nyitják meg az Idősek Hava városi rendezvénysorozatát.

idosek_hava_181001ml_6.jpg

– Az idősklubok egész évben rendszeresen szerveznek programokat, ezeken túl pedig vannak központi ünnepségeink, ilyen ez a mai is. A kulturális műsor mellett lesz még a hónapban egy nyíregyházi kirándulásunk is. Ez több éve szervezzük már, idén három buszt is sikerült megtöltenünk, ami azt jelzi, hogy az idősek szeretik ezt a programot, van igény rá. Utána ha az idő engedi, tervezünk még egy főzőversenyt is, az idősklubok között. Ez a hónap az Önöké – mondta a jelenlévő időseknek az igazgató.

idosek_hava_181001ml_15.jpg

Az intézmény az idősellátás területén az étkeztetés, a házi segítségnyújtás és az átmeneti gondozás mellett az idősek nappali ellátását nyújtja,  mintegy négyszáz ellátottjuk van városi szinten.

idosek_hava_181001ml_18.jpg

Papp Csaba egészségügyért és szociális ügyekért felelős polgármesteri biztos arról szólt, hogy Miskolc kiemelten figyel az idősekre. – Elmondhatjuk, hogy a miskolci szépkorúak valóban mindig szem előtt vannak. Miskolc több programmal is kedveskedik nekik, említhetjük a Salkaházi Sára Programot és az élethosszig tartó gondoskodást.

idosek_hava_181001ml_5.jpg

Ezt a várost Önök hozták létre, Önök teremtették meg az alapokat a fiatalabb generációk életéhez. Azt szoktuk mondani, boldogok azok a gyerekek, akiknek még élnek a szüleik, ott vannak a családjukban az idősek, és tanácsaikkal segítik őket. Miskolc ugyanígy boldog attól, hogy gondoskodhat az időseiről, ha kell, lelki támasszal, közösségi rendezvényekkel, anyagi támogatással, vagy ápolássl, ellátással – hangoztatta Papp Csaba.

Az ajándékműsorban felléptek a Kazincbarcikai Művészeti Iskola növendékei, énekkara, és a Boldogasszony Papucsa nevű idősekből álló kórus is.

idosek_hava_181001ml_24.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat