2024. július 26. Anna, Anikó
Egy nap, melyet világszerte ünnepelnek – néhány magyar miatt
minap.hu
|
2018. október 02. 09:28
|
frissítve: 2018. október 03. 15:08
Néhány magyar embernek köszönhetően október közepe felé minden évben világszerte megünneplik a világélelmezési napot, azaz a World Food Dayt. Több mint százötven országban megtartják, célja, hogy felhívja a figyelmet a szegénység és az éhezés problémájára.

voroskereszt_tartos_elelmiszer_gyujtes_egyetem.jpg

Október 16-án és 17-én délelőtt 9-től délután 2 óráig a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A kampuszon működik egy hallgatókból és oktatókból álló csoport, mely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz, mely 2004-ben kezdte meg a működését az Auburni Egyetemen (Alabama, USA) az ENSZ Világélelmezési programjával együttműködve. Az UFWH munkájába mára már csaknem háromszáz egyetemi kampusz csatlakozott világszerte. Azon az 1979-ben megrendezett konferencián, ahol a világélelmezési napról szóló nyilatkozatot először tárgyalták, a Romány Pál, korábbi mezőgazdasági miniszter által vezetett magyar delegáció javasolta, hogy az egész világon tartsák meg ezt a napot.

A Miskolci Egyetem UFWH csoportja a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetével közösen segíti azokat a térségünkben élő rászorulókat, akik éheznek, és segítségre van szükségük. Azon a kedden és szerdán önkéntesek tartós élelmiszert fognak gyűjteni a kampusz főbejáratánál, a galériánál, és a rácsos büfé bejáratánál. Nem kell sokat adományozni, mert sok kicsi sokra megy. A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete biztosítja azt, hogy az adományok eljussanak a segítségre szoruló emberekhez.

Az adományként felajánlott tartós élelmiszerek szavatossági ideje legalább 3 hónap legyen!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat