2024. július 26. Anna, Anikó
A Kiscsillaggal és a Konyha zenekarral Miskolcra is eljön az NKA25 - Hangfoglaló turné
minap.hu
|
2018. október 02. 10:16
|
frissítve: 2018. október 03. 19:04
A szeptember végén induló NKA 25 - Hangfoglaló turné a Nemzeti Kulturális Alap negyedévszázados fennállását ünnepli rengeteg programmal: kiállításokkal, filmvetítésekkel, szakmai beszélgetésekkel és persze koncertekkel szerte az országban, sőt a határon túl is. A 25 napos turné keretében többek között Szolnoktól Debrecenen és Veszprémen keresztül Pécsre, valamint Nagyváradra is ellátogatnak a program támogatottjai, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben.

A Helynekemben rendezik a Backstage fórumok történetében az első vidéki beszélgetéseket, hiszen szombat este 7 órától a dalszerzés rejtélyeiről beszélget majd Jávorszky Béla Szilárd zenei újságíró és rocktörténész Szepesi Mátyással (Konyha, Magashegyi Underground), aki később az este folyamán a színpadon is bizonyítja a Konyha zenekar dalainak erejét. Utánuk pedig a Lovasi András vezette Kiscsillagnak adják át a reflektorfényt, akik közel éjfélig zenélnek majd a miskolci közönségnek.

Az eseményről további részletek a Facebookon.

A programokról és a zenekarokról több információ a Hangfoglaló Facebook-oldalán érhető el.

A Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) ötödik éve működik a Nemzeti Kulturális Alap keretein belül, egy olyan támogatási rendszerként, amely a hazai könnyűzene népszerűsítését és segítését tűzte ki célul. Kiemelt fókuszpont a könnyűzenei előadók fellépési lehetőségeinek támogatása, a nemzetközi megjelenés elősegítése, a zeneipari edukáció fejlesztése és a hazai rock-zenei örökség ápolása.

nka25_kiscsillag.jpg

A kilenc alprogramból álló támogatási rendszerről és az aktualitásokról bővebben a https://hangfoglalo.hu/ oldalon.

Az NKA25 - Hangfoglaló turné állomásai:

09. 23. Szolnok, Tisza Mozi
09. 28. Veszprém, Expresszó
09. 29. Gödöllő, Trafó
10. 05. Debrecen, Víztorony
10. 05. Nagyvárad, Moszkva Kávézó
10. 06. Szeged, JATE Klub
10. 06. Miskolc, Helynekem
10. 09. - 13. Eger, Hangszert a kézbe (22.) Egri Kulturális és Művészeti Központ
10. 13. Győr, Rómer Ház
10. 13. Pécs, Szabadkikötő.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat