2024. július 26. Anna, Anikó
Halált okozott a kábítószeres bódulat
minap.hu
|
2018. október 03. 09:53
|
frissítve: 2018. október 04. 19:05
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt.

A vádlott 2017. november hónap elején az esti szürkületben ment a 37-es számú főútvonalon Sátoraljaújhely felől Sárospatak felé, ahol nem esett az eső és nem volt nagy forgalom. Haladása során az egyenes útszakaszon indokolatlanul áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol fékezés nélkül frontálisan ütközött a vele szembe jövő autóval.

A baleset miatt a vétlen sofőr mellett ülő egyébként biztonsági övet viselő személy és a mögötte helyet foglaló nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelynek következtében a kialakult vérzéses sokk miatt mindketten életüket vesztették a helyszínen. A gépjárműben utazott továbbá egy fiatal férfi, aki nyolc napon túl, de ténylegesen kétszáz napi kezelést igénylő sérülést szenvedett, míg a kiskorú sértett nyolc napon túli, ténylegesen harminc napi testi sérüléseket szenvedett el.

A vádlott olyan pszichoaktív anyagot fogyasztott, mielőtt autóba ült, amely hatását tekintve, mozgás és egyensúlyzavarok, csökkent reflexek, esetleges szorongás, zavartság, pánik és hallucinációk formájában hátráltatják a járművezetőt a vészhelyzet felismerésében, elhárításában. Ez a bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől és közügyek gyakorlásától való eltiltást indítványozott.

(Kinti képünk csak illusztráció.)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat