2024. augusztus 30. Rózsa
"Megfelelő embert a megfelelő helyre" - állásbörzét tartottak a Miskolci Egyetemen
minap.hu
|
2018. október 03. 12:43
|
frissítve: 2018. október 05. 10:44
Állásbörzéjét rendeztek szerdán Miskolcon, az egyetem díszaulájában. A rendezvény megnyitóján Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: „az élet legnagyobb ajándéka, ha valaki úgy keresi a kenyerét, hogy szereti azt, amit csinál.”

A megyei napilap által szervezett munkaerő-piaci seregszemléjén több száz állásajánlattal várták a kiállítók a fiatalabb és az idősebb korosztályt is - fizikai munköröktől kezdve, kezdve a több diplomát igénylő posztokra is keresték a potenciális munkavállalókat. A pályát és szakmát választók itt egy helyen és időben találkozhattak nemcsak munkaadókkal, hanem az oktatással és képzésekkel foglalkozó intézmények képviselőivel is. A megnyitón Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: „az élet legnagyobb ajándéka, ha valaki úgy keresi a kenyerét, hogy szereti azt, amit csinál.”

allasborze_20181003_vcs_01.jpg

Volt, akit az elektronikai cégek ajánlatai vonzottak, de a turizmus iránt is nagy volt az érdeklődés. A Miskolc Holding Zrt. standjánál megtudtuk: igen széles kínálattal érkeztek  a Miskolci Egyetem aulájába. – Szellemi és fizikai pozícióba is keresünk munkaerőt. Szakmai tapasztalattal rendelkezők és pályakezdők jelentkezését is nagyon szívesen várjuk - egyebek mellett közlekedésmérnök, marketing,- vagy turisztikai szakértő, jogtanácsos, autóbuszvezető munkakörök betöltésére keresünk embereket – mondta el a cég toborzócsapatának tagja.

allasborze_20181003_vcs_05.jpg

Munkaerő-piaci szakmai konferenciával, interaktív beszélgetésekkel, programokkal színesítették a kiállítást, így még több információhoz juthattak az érdeklődők. Elismert szakemberekkel, a kiállító cégek vezetőivel, képviselőivel vitathatták meg a munkaerő-piaci trendeket és az elhelyezkedési lehetőségeket.

Nagyházi Nóra anyagmérnök képesítést szerzett alapszakon, a mesterszakot már kohómérnökként fejezte be a Miskolci Egyetemen. Elmondása szerint mindenképp ezen a területen szeretne elhelyezkedni, így az olyan cégek standját keresi fel, akik végzettségének megfelelő állásajánlattal rendelkeznek.

allasborze_20181003_vcs_13.jpg

Néhány fiatal már most határozott célokkal érkezett az állásbörzére. Rónai József és László Árpád János még csak a középiskola utolsó évében járnak, de már tudják, milyen irányba szeretnének menni. – Mindketten a műszaki irányt célozzuk meg, jövőre a gépészmérnöki karra jelentkezünk majd – nyilatkozta portálunknak Rónai József.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat