2024. július 26. Anna, Anikó
Folytatódik a DVTK vesszőfutása - a Honvédtól is kikaptunk
minap.hu/dvtk.eu
|
2018. október 06. 18:09
|
frissítve: 2018. október 08. 09:23
A labdarúgó NB I 10. fordulójának nyitó mérkőzésén a magabiztosabban játszó Budapest Honvéd egy megpattanó kapura-lövésből, gyakorlatilag öngóllal győzte le szombaton délután a DVTK-t ideiglenes otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az összecsapáson egyik csapat sem nőtt igazán a másik fölé, a Honvéd azonban végig bátrabban, magabiztosabbn játszott, míg a DVTK a támadásokban gyakran elbátortalanodott. Az első említésre méltó helyzetre a 21. percig kellett várni, ekkor Tonci Kukoc beadása az üresen álló Holender Filipet találta meg, Antal Botond azonban könnyedén védte a fejest.

Szűk fél óra múlva 13 méterről a cseh Tomas Pilík lőtt kapura, Antal védett, a védőknkek pedig sikerült felszabadítani. Pilík a szöglet után újra próbálkozhatott, de kapu mellé bombázott. A félidő hátralévő részében a kispestiek még eljutottak egy-két kisebb lehetőségig is, hajszálnyi szerencsével azonban a DVTK mehetett volna előnnyel a szünetre.

dvtkhonved1.jpeg

Makrai Gábor parádés villanással, ritka szép cselekkel került ziccerbe, Gróf Dávid azonban bravúrral védeni tudott. A csapatok gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre.

A második félidőben a Honvéd jóval támadóbb szellemben folytatta, a Diósgyőr inkább a védekezésre figyelt. Az 50. percben Danilo 15 méterről próbálkozott, de nem talált kaput. A folytatásban is voltak kisebb lehetőségek, de egyik kapusnak sem kellett nagy bravúrt bemutatnia.

A 67 percben aztán örülhetett a csapatával egyre elégedetlenebb, helyenként már fütyülő hazai közönség. Egy bal oldali beadás után Holender lőtt félfordulatból, s a labda Dejan Karan lábán szerencsétéenül megpattanva,  a diósgyőri háló bal alsó sarkában kötött ki.(1-0)

A Diósgyőr nagyon gyorsan, szinte azonnal egyenlíthetett volna, de egy pontos, jobb oldali beadás után, a meccs talán legnagyobb helyzetében, Bacsa Patriknak öt méterről, ziccerben sikerült melléfejelnie a labdát.

A Honvéd megnyerte a mérkőzést, és tovább üldözi az éllovas Ferencvárost, míg a Diósgyőr továbbra is a kiesést jelentő, 11. helyen tanyázik, és immár öt találkozó óta nem tudta begyűjteni a három pontot.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Mindkét csapat számára kemény mérkőzés volt. Tiszteltük az ellenfelet, hiszen az előző bajnokságokban kiválóan szerepeltek, és sok jó játékossal rendelkeznek. A Honvéd kevés érintéssel támad, sok labdát juttatnak föl a támadókhoz, ezért a középpályán egységesen kellett védekezni, nekünk pedig lehetőségünk nyílt a kontrákra. 
Tudtuk, hogy kiegyensúlyozott meccs vár ránk, ahol végül az a csapat nyert, amelyik jobban használta ki a lehetőségeit. A Vidi elleni meccshez hasonlóan több ellentámadásunk is azon akadt el, hogy rossz döntést hoztunk, vagy nem voltunk kellően pontosak. Ha ezekben a helyzetekben sikerülnek a kulcspasszok, akkor legalább helyzettel tudtuk volna befejezni a támadásokat. Nem csak a támadókkal, hanem a csapat támadójátékával sem vagyok elégedett. A legnagyobb probléma a pontatlanság támadásban és védekezésben, illetve az, hogy nincs állandóság, nagyon hullámzó a teljesítmény. Jól jön a szünet, mert sokat kell dolgoznunk, van mit javítanunk minden területen - értékelt a mérkőzés után a klub hivatalos honlapjának Fernando Fernandez vezetőedző.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat