2024. július 26. Anna, Anikó
Grá­ná­tot ta­lál­tak egy vonaton, tűz­sze­ré­szek lep­ték el a Tiszai pá­lya­ud­vart
minap.hu
|
2018. október 09. 19:33
|
frissítve: 2018. október 11. 13:23
Ak­na­vető grá­ná­tot ta­lál­tak a ta­ka­rí­tók hétfőn délután a Mis­kolc-Ti­szai pá­lya­ud­va­ron az egyik Bu­da­pest­ről ér­ke­zett Inter City sze­rel­vé­nyen. Azon­nal ér­te­sí­tet­ték a ha­tó­sá­go­kat, rend­őrök és tűz­sze­ré­szek vo­nul­tak a for­gal­mas pá­lya­ud­varra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy Budapestről Miskolcra közlekedő InterCity takarításánál bukkantak az erősen korrodált lőszerre még hétfő délután.

A szerelvényt már a gránát megtalálása előtt félrevontatták. A dolgozók értesítették a rendőrséget, a Készenléti Rendőrség tűzszerészei pedig megállapították, hogy éles volt a lőszer, majd elszállították. Robbanóanyaggal, robbanószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást. Személyi sérülés nem történt, a rendkívüli esemény nem okozott fennakadást a pályaudvar forgalmában.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerint a Tiszai pályaudvar tárolóvágányán, egy kocsi előterében lévő szemétgyűjtőben találták meg a rozsdás gránátot a takarítók hétfő délután 4 óra után. A robbanótestet este fél 8 után szállították el.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat