2024. augusztus 30. Rózsa
Egy hét alatt egy kisteherautónyi adományt gyűjtött a könyvtár a MÁSÁ-nak
minap.hu
|
2018. október 12. 15:55
|
frissítve: 2018. október 16. 09:42
Egy kisteherautónyi takaró, játék, eledel és tisztítószer gyűlt össze a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) pártfogoltjai javára meghirdetett akció keretében. A fiókkönyvtárakban összegyűlt adományokat pénteken adták át a MÁSA menhelyén, köszönetet mondva minden olvasónak és adományozónak.

adomany_allatsegito_181012ml_13.jpg

Fotó: Mocsári László

„Az ember legjobb barátja a könyv – és a kutya” – ezzel a mottóval hirdette meg adománygyűjtő akcióját a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok keretében, az állatok világnapja alkalmából. Az egyhetes gyűjtés során takarókat, állateledeleket, és játékokat vártak, valamint minden, a MÁSA munkáját segítő eszközt szívesen fogadtak a Görgey utcai központi épületben és a fiókkönyvtárakban.

Az adomány pénteki átadásakor jól látszott: egyetlen hét alatt kisteherautónyi segítséget kapott a MÁSA a könyvtár olvasóitól. Az adományok között természetesen ott volt a könyvtári dolgozóké is, valamint maga az intézmény is összeállított egy kis csomagot, a dolgozók számára szükséges eszközökből.

adomany_allatsegito_181012ml_3.jpg

Kisfalvi Nyina, a MÁSA elnöke örömteli meglepetéssel fogadta az adományokat. Mint mondta, az állatok sokszor kapnak kisebb-nagyobb ajándékot, de olyanra nem nagyon emlékszik, hogy a munkatársak is kaptak volna. – Nagyon szépen köszönjük, adományra mindig szükségünk van – mondta az alapítvány elnöke.

adomany_allatsegito_181012ml_10.jpg

Prokai Margit, a könyvtár igazgatója arról szólt, hogy az együttműködés biztosan folytatódik. – Lesz még adománygyűjtés, de más formáját is megtalálja a könyvtár a támogatásnak, hiszen számos lehetőség adott erre akár közvetett, akár közvetlen módon – fogalmazott. A József Attila Könyvtárban november 17-éig látható a MÁSA önkénteseinek fotókiállítása.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat