2024. július 26. Anna, Anikó
„Harmony Day” Miskolcon: ingyenes szűrővizsgálatok, egész napos programok
minap.hu
|
2018. október 14. 13:37
|
frissítve: 2018. október 16. 10:22
Vasárnap rendezték az első miskolci Test és Lélek Napot, a Harmony Day-t. Reggel 10 órától egészen este 6-ig ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, sporttal várták mindazokat a Tudomány és Technika Házában, akik szeretnének tenni a tudatos életmódért, és akiknek fontos az egészségük.

harmony_day_20181014_vcs_8.jpg

Fotók: Végh Csaba

A „harmónia napjának” szervezői az Első Miskolci Lady Lions Club és a Szupervumen magazin képviselői úgy gondolták, fontos az egészségünk megőrzése, ehhez pedig elengedhetetlen a megelőzés is, ezért ingyenes részvételt biztosítottak a szűrővizsgálatokon mindazok számára, akik ellátogattak a rendezvényre.

Előadók is érkeztek Miskolcra október 14-én, hogy felhívják a figyelmet az egészségmegőrzés jelentőségére - mégpedig olyanok, akik szakterületükön igen nagy tekintélynek számítanak. Almási Kitti klinikai szakpszichológus a lelki egészségről tartott előadást, de itt volt Bellus István humorista is, aki ez alkalommal az egészséges életmódról, a tudatosságról beszélt stand up előadásában.

harmony_day_20181014_vcs_5.jpg

A rendezvényt Kiss János alpolgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte: nemcsak az egyensúly megtalálása, hanem megtartása is fontos egy város és a város lakói számára. Egy sikeres és kiegyensúlyozott városban sikeres és kiegyensúlyozott városlakók élnek, akik rendszeresen és tudatosan tesznek a testi-lelki egyensúlyért. Ez a mai nap a különböző és változatos programokkal, ingyenes szűrésekkel, kiállítók bemutatkozásával, véradással, coachingokkal mindenképpen hozzájárul az idelátogatók boldogságához. - Büszkén mondhatjuk el, hogy Miskolcon nemcsak beszélünk a testi-lelki egyensúlyunkról, hanem teszünk is érte. Az igazi sportteljesítményt kívánó Spartan Race-re több ezer látogató érkezett Miskolcra a Csanyik-völgybe a hétvégére.

harmony_day_2018._okt._15.jpg

Örömünkre szolgál, hogy nemcsak a miskolciak, hanem a vendégeink is rendkívül jól érezték magukat. Jövő héten szintén több ezren vesznek a Miskolci Barátság Maraton futóversenyen. Olyan alkalmak ezek, amelyek folyamatosan azt bizonyítják, egyre többen tudunk ráhangolódni arra az örökérvényű igazságra, hogy „épp testben épp lélek” – hangsúlyozta megnyitójában Kiss János.

Ez volt az első egészség köré épülő nap, viszont a szervezők hagyományteremtő céllal rendezték meg., hiszen mint mondták a Tudomány és Technika Háza számtalan lehetőséget rejt magában. Az Első Miskolci Lions Klub 27 éves magyarországi fennállása óta mindig nagy figyelmet fordított a látássérültek támogatására, a látással kapcsolatos vizsgálatokra, ezért a Harmony Day-en látásszűrésre is volt lehetőség.

harmony_day_20181014_vcs_3.jpg

Vércukorszint-, és vérnyomásmérésen is részt vehettek az érdeklődők, emellett dietetikus, belgyógyász és nőgyógyász tanácsait is kérhették. A szervezők célja, hogy a díjmentes egészségügyi tanácsadás és szűrés kínálata olyan egynapos eseménnyé fejlődjön, amely a testnek és léleknek egyaránt hasznos és érdekes programokat kínál.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat