2024. július 25. Kristóf, Jakab
„Sétálj, gyalogolj, bringázz!” – kulturális örökségtúra a Diósgyőri várból (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. október 14. 13:53
|
frissítve: 2018. október 16. 14:32
A Diósgyőri várban tartották a 13. Múzeumok Őszi Fesztiválja és a Közgyűjtemények Kollégiuma a Nemzeti Kulturális Alap megalapításának 25. évfordulója alkalmából megrendezendő „25 év, 25 nap, 25 esemény” címet viselő programsorozatának ünnepélyes megnyitóját. Innen indult a Bükki kerékpártúra is.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) szervezésében 2018. október 1. és november 11. között a „Sétálj, gyalogolj, bringázz! – „Kulturális örökségtúrák” a Nemzeti Kulturális Alap megalapításának jubileumi évében a muzeális intézmények, levéltárak és könyvtárak sokszínű programokkal várják a látogatókat.

Vasárnap a Diósgyőri várban a megnyitó után indult útjának a Bükki kerékpártúra. A túra résztvevői önállóan, saját kerékpárjukkal teljesíthettk a bükki örökség-helyszíneket érintő útvonalat.

A Kulturális örökségtúrák program keretében 25 km-es gyalogos és kerékpáros túrákat és 2,5 kilométeres sétákat szerveznek, amelyek a Múzeumok Őszi Fesztiválja időszakában teljesíthetőek egyénileg, baráti vagy munkahelyi közösségek közös programjaként és a családi kirándulások keretében egyaránt. A programmal erősíteni kívánják a múzeumok, könyvtárak, levéltárak és kulturális örökségi helyszínek és településük kapcsolatrendszerét, a helyi múltról szóló ismeretek élményszerű és egyben egészségtudatos bővítését. A túrák különböző kulturális örökségi helyszíneket érintenek, lehetőség szerint az NKA által nyújtott támogatásban részesült intézményeket is.

muzeumok_oszi_fesztivalja_20181014_vcs_04.jpg

Útvonal: Diósgyőri vár - Majális-park - Lillafüred - Herman Ottó Emlékház (Erzsébet sétány 33.) - Lillafüred - Újmassa, Fazola-őskohó - Lillafüred - Diósgyőri vár (23,8 km, szintemelkedés 200 m). A részvételt is igazoló játéklap a várban és a Herman Ottó Emlékházban kérhető.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat