2024. július 25. Kristóf, Jakab
Adventi kórusverseny Miskolcon - várják a jelentkezéseket!
minap.hu
|
2018. október 15. 09:53
|
frissítve: 2018. október 16. 09:41
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány 2018. november 23. és 2018. december 22. között rendezi meg az I. Adventi Kórusversenyt, amelyre Miskolcon működő kórusok jelentkezhetnek (minősítés és korábbi versenyhelyezés nem feltétel).

advent_2_171210_ja_58.jpg

A verseny egyik különlegessége a helyszínben rejlik, hiszen a karácsonyi hangulatot árasztó Szent István téren bárki részese lehet, láthatja és hallhatja majd Miskolc kiemelkedő kórusait.

A kórusok az alábbi három kategóriában nevezhetnek: - Általános iskolai kórusok; - Középiskolai kórusok; - Felnőtt kórusok.

A kórusok létszáma: minimum10, maximum 40 fő lehet. A műsorban szabadon választott művek, kórusművek, hagyományos karácsonyi dalok, feldolgozások (pl. musical, gospel) szerepelhetnek, a műsoridő nem haladhatja meg a 6-8 percet!

korusverseny_banner.jpg

A karnagyokat, kórusvezetőket a szervezők arra kérik, hogy a műsorválasztás során a hirdetmény címének megfelelően adventi, karácsonyi ünnepkörhöz tartozó kórusműveket részesítsék előnyben. A kíséretet tekintve zenei alapra vagy Acapella van lehetőség énekelni (zenekari kíséretet nem tudnak fogadni, de amely kórus szeretne, elektromos zongorát hozhat).

A verseny tervezett lebonyolítási rendjét az I. számú melléklet tartalmazza.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat