2024. július 25. Kristóf, Jakab
Kellemes kikapcsolódás: Martinkertvárosban és Miskolc-Szirmán is vendégül látták a szépkorúakat (Képgalériákkal!)
minap.hu
|
2018. október 20. 16:29
|
frissítve: 2018. október 23. 17:18
Csaknem háromszáz nyugdíjas vett részt azokon a szeretetebédeken, amelyeket Szécsényi Marianna, Martinkertváros és Miskolc-Szirma önkormányzati képviselője szervezett szombaton a terület idősebb lakóinak. A már hagyománnyá vált rendezvényeken volt zenés műsor és ajándékozás is.

Martinkertvárosban harmadik alkalommal, Miskolc-Szirmán másodszorra rendezték meg a szeretetebédet a helyi szépkorúaknak a terület önkormányzati képviselőjének alapjából. Szécsényi Marianna elmondta, nemcsak az idősek hónapja indokolja a rendezvényeket. – Szerettem volna bekapcsolni őket a Salkaházi Programba helyi szinten is. Nagyon fontosak nekem, sokszor támogatom őket. Szoktunk rendezni virágvásárt is számukra, hogy ne kelljen elmenniük a piacig - nyilatkozta.

- Szirmán már régóta terveztem egy olyan nyugdíjas klub létrehozását, mint amilyen a Martinkertvárosban működik. Idén megvalósult az álmom, a klubnak már harminc aktív tagja van, és ugyanennyien várnak felvételre.

szeretetebed_martin_181020_ja_4.jpg

Az összejöveteleikhez biztosítottunk egy önkormányzati épületet, amit másfél millióból újíttattam fel számukra. Sokan egyedül élnek, gyermekeik távol laknak tőlük, nekik minden olyan program ajándék, amikor kimozdulhatnak otthonról, találkozhatnak a korosztályuk tagjaival - tette hozzá a képviselő.

szeretetebed_martin_181020_ja_3.jpg

- Sok mosolyt láttam ma az arcokon, úgy érzem, mindannyian feltöltődve indultunk haza. Kis időre mindenki elfelejthette a mindennapok problémáit, jót beszélgethettek egy kellemes ebéd után – mondta még el Szécsényi Marianna, kiemelve, hogy minden korosztályra odafigyel. – Tartottunk családi napot, amelybe bevontuk a felnőtteket és a gyerekeket is. Az Apostol Bertalan téren idén is adventi koszorút állítunk  majd, a kicsiket pedig az óvodán, iskolán, tehát az intézményeken keresztül támogatom.

szeretetebed_szirma_181020_ja_2.jpg

A martinkertvárosiak többek között Kulcsár-Székely Attila színművész előadását láthatták, a szirmaiak pedig Szécsi Viktória és Vízi Viktor duettjét hallgathatták meg. Gyermekek és nyugdíjas kórusok is színesítették a műsort, amely után Szécsényi Marianna mindenkinek ajándékcsomagot adott át.

szeretetebed_martin_181020_ja_2.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat