2024. április 30. Katalin, Kitti
Magyar rally-fanok, figyelem: Janika visszatér!
rallycafemagazin.hu
|
2018. október 30. 13:38
|
frissítve: 2018. november 01. 11:24
A magyar ralisport egyik legsikeresebb versenyzője, ifj. Tóth János két év szünet után ismét overált húz, hogy elinduljon a Nyíregyháza Ralin.

A hétszeres magyar bajnok egy Peugeot 208 R2-t fog vezetni az évzárón, ahol ugyancsak ilyen autóval áll rajthoz Bútor Róbert és Botka Dávid is. Az ERC2 elmúlt két évi bajnoka, ifjabb Érdi Tibor pedig már a jövő évre tesztel az R5-ös Škodával – írja a rallycafemagazin.hu.

A verseny idén ERC kandidáló futam, így másfélszeres távval és pontokkal került a bajnoki naptárba.

Mivel jó esély van arra, hogy jövőre ERC futam legyen, így az utóbbi két év ERC2-es bajnoka, ifjabb Érdi Tibor szeretne már idén tesztelni a vadonatúj autójával, a Škoda Fabia R5-tel. A 36 éves versenyző utolsó ORB futamán 2009-ben állt rajthoz Komlón, míg utoljára a 2016-os Mikulás Ralin lehetett látni itthon.

ifjabb_toth_janos_janika_peugeot.jpg

Ifjabb Tóth János a 2016-os Miskolc Ralin ült utoljára versenyautóba, azonban a hétszeres magyar bajnok is elindul Nyíregyházán egy R2-es Peugeot 208-cal. Az 50 éves Janika idén a Peugeot 208 Kupa indulóinak segített a minél jobb szereplés érdekében.

Ugyancsak a francia márka R2-es típusával áll rajthoz Botka Dávid és Bútor Róbert, akik Janikához hasonlóan először fognak ilyen autót vezetni éles körülmények között.

A Nyíregyháza Ralit két hét múlva rendezik, a futam szakaszai várhatóan november 7-én lesznek publikusak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat