2024. március 28. Gedeon, Johanna
Balesetmentes járművezetőket köszöntöttek az MVK-nál (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. december 05. 13:29
|
frissítve: 2018. december 12. 16:07
Több évtizedes hagyományt követve, negyvenegy járművezetőt díjazott szerdán a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Azok a villamos- és buszvezetők kaptak elismerést, akik hét, tizennégy, huszonegy és huszonnyolc éve közlekednek balesetmentesen.

Miskolcon egy nap alatt csaknem harmincezer kilométert teljesítenek az autóbuszok és villamosok a teljes hálózaton- Az MVK járművei, járművezetői így két nap alatt akkora távolságot tesznek meg, mintha megkerülnék a Földet. A balesetmentes közlekedésért járó elismerés hétévenként kapható, egy ilyen ciklus alatt átlagosan kettőszázötven kilométert teljesít egy járművezető. Tehát a huszonnyolc év járművezetői tapasztalattal rendelkező kollégánk már egymillió kilométer levezetésén van túl – balesetmentesen - mondta el köszöntőjében Singlár Zsolt, az MVK Zrt, vezérigazgatója a szerdai ünnepségen. 

mvk_dijatado_181205ml_10.jpg

Kiemelte, nagyon fontos, hogy mind az újonnan belépő kollégákat, mind pedig a már évtizedek óta itt dolgozókat motiválják ezzel a díjjal, amelyel egyszeri anyagi juttatás is jár. - Nagyon büszkék vagyunk rájuk, és így is megköszönjük kiváló munkájukat – hangoztatta a vezérigazgató.

A cég annak érdekében, hogy segítse a balesetmentes közlekedést, szorosan együttműködik a Miskolc Városi Rendőrkapitánysággal. A járművezetői oktatás keretében kiemelten foglalkoznak a baleset-megelőzéssel, a preventív vezetéssel, valamint a kockázatok csökkentésével.

Emellett számos olyan intézkedés is történt, amely növeli Miskolcon a közlekedésben részt vevők biztonságát. Ilyen például a gömbsüveggel védett villamospálya, a folyamatosan megújuló és bővülő, villamos jövetelére figyelmeztető jelzések, vagy a holttértükör.

Singlár Zsolt az ünnepségen bejelentette, hogy jövőre Miskolc rendezi meg az Országos Járművezetői Versenyt. – Nagyon nagy tapasztalatunk van és kiváló oktatóink. Reméljük, ez a rendezvény még nagyobb összetartást eredményez a kollégák között – tette hozzá.

mvk_dijatado_181205ml_21.jpg

28 éve balesetmentesen vezet

Bodor Károly

Dankó Zoltán András

Hornyák Gyula

Horváthné Gyurcsek Katalin

Matéz Tibor

Nagy Károly

Nyerges Attila

Nyeste József

21 éve balesetmentesen vezet

Kindlovits Zsolt

Fábián Zsolt

Giák Imre

Paranai István

Révész László

Szávai Péter

14 éve balesetmentesen vezet

Lipécz Szilvia

Szombati Györgyné

Bercsényi István

Donka Krisztián

Kóta Róbert

Nagy Norbert

Répási Péter

Schmidt Tamás

Szűcs Gábor

Tistyán György

Tóth Csaba

7 éve balesetmentesen vezet

Dajkáné Újlaki Zsuzsanna

Dankó Csaba

Bencsik Dávid Szilveszter

Böszörményi Zoltán

Flosznik László

Frachner Attila

Galgóczi József

Iván Zsolt

Molnár Gyula

Pajger János

Palai Péter Tamás

Rencsicsovszki Béla

Ruszó Zoltán

Szabó Viktor

Trója István

Túróczi János

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat