2024. április 20. Tivadar
Örömtől ragyogó gyermekarcok a Miskolci Nemzeti Színházban (Képgalériával!)
Kujan István
|
2018. december 06. 13:23
|
frissítve: 2018. december 08. 13:27
A színházban minden évben december 6-án tartják a Vodafone Magyarország Alapítvány és a teátrum közös Mikulás-ünnepségét, melyen az ország minden tájáról több száz rászoruló gyermek vesz részt. Idén közel félezer, örömtől ragyogó arc sorakozott a nézőtéren az ünnepi színházi előadáson, hogy aztán az ajándékozásra megérkezzen a Mikulás is!

Boldog gyerekzsivaj töltötte be a Nagyszínházat a Mikulás-ünnepségen. Előbb egy kis tízóraival várták a több mint 450 gyermeket, akik már alig várták, hogy megnyíljanak a nézőtérre vezető ajtók.

voda_miku_181206_ja_6.jpg

Ahogy ez megtörtént, rekordgyorsasággal foglalták el a helyeiket, hiszen tudták: ha rendesen viselkednek, úgy hamarabb pillanthatják meg a színpadon az előadás szereplőit – és aztán természetesen a várva várt Mikulást!

voda_miku_181206_ja_11.jpg

Az idei zenés-táncos előadást Seres Ildikó színművész rendezte, a közönség soraiban pedig a Miskolc Gyermekváros lakói, a Berentei Tündérkert Óvoda Alacskai Kastélykerti Tagóvodájának ovisai, az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény és a Vodafone Digitális Iskola Programban résztvevő Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola tanulói mellett Miskolc nagycsaládjainak gyermekei foglaltak helyet.

voda_miku_181206_ja_27.jpg

Az teátrum színművészei és táncművészei által bemutatott előadást követően aztán eljött a nagy pillanat: rénszarvasok húzta szánján megérkezett a Nagyszakállú Mikulás, akit óriási taps fogadott a színpadon. Majd szép sorjában minden gyermek megkapta tőle jól megérdemelt ajándékát. Felejthetetlen élményekkel térhettek haza a kicsik.

voda_miku_181206_ja_41.jpg

A Vodafone Magyarország Alapítvány főtitkára érdeklődésünkre elmondta, 2014. óta tart a kapcsolat a miskolci színházzal. Flakstad Emőke hozzátette, kiemelten fontos a cég számára a régió, illetve hogy a társadalmi szerepvállalásukat erősítsék. Miskolc a Vodafone második otthonaként ismert hazánkban, itt van ugyanis a szolgáltató Regionális Ügyfélszolgálati Központja, aminek 600 munkatársa minden évben lelkesen veti bele magát a már hagyománnyá érő, Miskolci Nemzeti Színházzal közös Mikulás-ünnepély előkészületeibe.

A szolgáltató társadalmi szerepvállalása azonban ennél jóval bővebb – folytatta –, több tevékenységet foglal magába a megyében is. Az elkötelezett önkéntes csapat rendszeres munkája mellett az alapítvány Digitális Iskola Programjával is igyekszik segíteni a régió fejlődését: a Bükkaranyosi Általános Iskola és a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola diákjai is részt vesznek a programban, melynek célja azon fiatalok digitális tudásának fejlesztése, akik önerőből nehezen jutnak hozzá digitális eszközökhöz. A civil életben való jártasság mellett a kulturális életet, a fiatal művészek képzését is fontosnak tartja a Vodafone. Ezért idén is megújították a Miskolci Nemzeti Színházzal 2014-ben kötött támogatói szerződést, melynek keretein belül a szolgáltató 5 millió forinttal támogatta a színházat, és átadták a Vodafone Művész Ösztöndíjakat is hat tehetséges fiatal művésznek. A jövő generációjának támogatása rendkívül fontos a cég számára – a Mikulás idei miskolci látogatásával is nekik szerzett örömet.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat