2024. április 26. Ervin
Nem csupán diplomát, közösséget is ad a Miskolci Egyetem (Képgalériával!)
minap.hu
|
2019. február 07. 14:32
|
frissítve: 2019. február 11. 13:59
Csütörtökön megkezdődtek a Miskolci Egyetem diplomaátadó ünnepségei. A szenátusi ülések első napján a Műszaki Földtudományi, a Műszaki Anyagtudományi, az Állam- és Jogtudományi, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar több mintegy háromszáz végzett hallgatója vehette át oklevelét.

diplomaatado_190207_vcs_04.jpg

Az egyetem díszaulája csütörtökön délelőtt várakozástól izgatott hallgatókkal és rokonokkal telt meg. A Miskolci Egyetem vezetői kara ünnepélyes keretek között vonult be, majd Torma András, a Miskolci Egyetem rektora megnyitotta a rendezvényt. Köszöntötte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárt, Pfliegler Péter alpolgármestert, továbbá az állami, a gazdasági és az üzleti élet szereplőit, a középiskolák igazgatóit, és persze az oklevelük átvételére váró hallgatókat.

diplomaatado_190207_vcs_02.jpg

A Műszaki Földtudományi, a Műszaki Anyagtudományi és az Állam- és Jogtudományi Kar közel háromszáz hallgatója ezután elmondta fogadalmát, a jogtudományi kar hallgatóit pedig doktorrá fogadta a szenátusi ülés bizottsága. Majd átadták az okleveleket. A Műszaki Földtudományi Karon 22 fő vett át oklevelet, a Műszaki Anyagtudományi Karon 32 fő, jogászként pedig összesen 27 fő végzett. A Gépészmérnöki és Informatikai Karon 176 fő vesz át oklevelet. A Gazdaságtudományi Karon 115 fő, Bölcsészettudományi Karon összesen 48 fő, míg az Egészségügyi Karon összesen 35 fő vesz majd át diplomát.

diplomaatado_190207_vcs_06.jpg

Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár arról szólt, hogy ha lehetősége lenne rá, mit mondana most frissdiplomás önmagának. –Valószínűleg azt mondanám neki, amit ma önöknek tudok mondani, hogy az egyik legjobb döntés volt életükben, hogy továbbtanultak és a Miskolci Egyetemet választották – húzta alá. Kitért arra is, hogy az egyetem campusa az országban egyedülálló és magával ragadó, továbbá az oktatás színvonala töretlenül kiváló, az egyetem neve ma is jól cseng, a munkaadók előszeretettel alkalmazzák az itt végzetteket.

diplomaatado_190207_vcs_34.jpg

A helyettes államtitkár elmondta továbbá, hogy jelenleg a diplomás foglalkoztatottság példátlanul magas arányú. – A Miskolci Egyetem nemcsak egy diplomát adott, hanem egy olyan közösséget is, amihez jó tartozni – húzta alá Horváth Zita, hozzátéve: a felsőoktatási intézmény gazdag múlttal bír, de sikeresen zárkózik fel a hihetetlen ütemben változó világhoz is, mind az oktatás, mind a kutatás-fejlesztés területén. – A mai nap még a pihenésé, élvezzék ki! Nagyon sok boldogságot és sikert kívánok önöknek, és Jó szerencsét! – zárta beszédét.

diplomaatado_190207_vcs_36.jpg

A szenátusi ülés azért is volt különleges idén, mert 70 éves a Miskolci Egyetem. 1949-ben döntött úgy a Magyar Országgyűlés, hogy Miskolcon egyetemet alapít. Az alapítás évfordulója alkalmából a Miskolci Egyetem Szenátusa emlékérmet bocsátott ki, amelyet Horváth Zita helyettes államtitkár vehetett át Torma András rektortól.

diplomaatado_190207_vcs_26.jpg

A végzős hallgatók nevében Vasiszta Viktor anyagmérnök szólt, majd Csák Csilla, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja tartott ünnepi beszédet. – Első alkalommal van lehetőségem dékánként köszönteni a diplomájukat átvevőket. Azt kell mondanom, hogy az ország legszebb diplomaátadó ünnepségén vesznek részt, és remélem ez örök emlék marad önöknek – kezdte beszédét. Kitért továbbá arra, hogy a diplomák nagy többsége mögött a család támogató ereje rejlik és hogy az egyetemi közösségből életük hátralévő részében is erőt meríthetnek az egykori hallgatók. 

diplomaatado_190207_vcs_16.jpg

Ginovszky Máté olaj és gázmérnöki mesterszakos diplomát vett át a Műszaki Földtudományi kar hallgatójaként. – Én már három éve dolgozom a szakmámban, a gyakorlatban is maximálisan hasznát veszem tanulmányaimnak. Teljesen meg vagyok elégedve a Msikolci Egyetem oktakóival és a képzéssel, amit itt nyújtottak számomra – mondta.

diplomaatado_190207_vcs_35.jpg

A diplomák mellett Ph.D okleveleket, habilitációs okleveleket, Bosch-díjakat, Kiváló Oktató és Becsületdiplomákat, valamint az egyetem duális képzésben elsőként végzett hallgatói elismerő okleveleit is átadták az eseményen.

Csütörtök délután folyamán a Gépészmérnöki és Informatikai kar végzett hallgatói, pénteken a Gazdaságtudományi, a Bölcsészettudományi és az Egészségügyi Kar végzősei vehetik át oklevelüket a szenátusi ünnepségen.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat