2024. április 20. Tivadar
„Nem csupán egy meccsre készülünk”- A Magyar Kupa nyolcas döntője előtt az Aluinvent DVTK
Szabadi Martina
|
2019. február 26. 14:19
|
frissítve: 2019. február 27. 15:17
Csütörtöktől szombatig zajlik a Magyar Kupa nyolcas döntője Győrben. Az eddigi sikerszériával a hátuk mögött, a diósgyőri kosaras lányok is koncentráltan készülnek a megmérettetésekre. Mint a keddi sajtótájékoztatón elhangzott, edzőjük és csapatkapitányuk is reményekkel teli várakozással tekint a közelgő bajnokságra.

dvtk_kosar_sajtaj_190226_ja_6.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Maja Skoric csapatkapitány elmondta, az első mérkőzésüket a PEAC ellen játsszák majd. Őket a bajnokság során már legyőzték, mégsem borítékolhható előre a DVTK győzelme. Véleménye szerint nagyon koncentrált, össszeszedett játékra lesz szükség. – Mind tudjuk, hogy egy kupamérkőzésen bármi megtörténhet - hangsúlyozta. 

maja_skoric_190226_ja_3.jpg

Cziczás László vezetőedző arról szólt, hogy a játékosok nagyon várják már ezt a hétvégét.  – Az első meccsre kell nagyon koncentrálnunk, hiszen teljesen új lesz a játékszituáció. A Magyar Kupábann más szabályok érvényesülnek mint a bajnokságban, várhatóan minden csapat a legerősebb összeállítással indul majd - hangsúlyozta. - Úgy gondolom végig nagyon érdekes párharcok lesznek, a Győr például a Soporon ellen játszik. Ha jól koncentrálunk, és tudjuk játszani a saját játékunkat, véleményem szerint a legrosszabb esetben is a bronzért küzdhetünk majd. Kiegyensúlyozott teljesítményű csapattal lindulnak ezeken a hatványozottan nehéz mérkőzéseken, az elmúlt időszak sikereinek a hatására kialakult egyfajta stabilitás - tette hozzá az edző.

cziczas_jozsef_190226_ja_1.jpg

A verseny várhatóan megterheli majd a csapatokat, hiszen  alig 24 óra választja el egymástól a mérkőzéseket. – Ilyenkor nincs idő a nehézségekre gondolni, a motiváció lendít át minket a holtpontokon. Természetesen a csapat stábja is nagyon segít, hogy formában maradjunk - masszőrök, vitaminok, minden rendelkezésre áll, ami szükséges. Persze az is nagy segítség, hogy van elég játákosunk, így bőven lesz lehetőség cserére - emelte ki Maja Skoric.

dvtk_kosar_sajtaj_190226_ja_8.jpg

Cziczás László szerint mindhárom napra megvan már a csapat forgatókönyve, ám a várható helyezésekkel kapcsolatban óvatosan fogalmazott. – Teljesen mindegy, hogy egy Győr vagy egy Sopron kerül az utunkba, mindeképpen teljes erőbedobással fogunk küzdeni. Én most azt hiszem, egy bronzéremmel is elégedettek lehetünk - hangoztatta.

dvtk_kosar_sajtaj_190226_ja_5.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat