2019. december 14. Szilárda
„Az ezeréves magyar államot, és a hazát ünnepeljük" – ünnepi megemlékezés Alsózsolcán
minap.hu
|
2018. augusztus 20. 16:44
|
frissítve: 2018. augusztus 22. 12:32
„Augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe, a legnagyobb nemzeti ünnepünk” – hangoztatta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az alsózsolcai közösségi házban rendezett, ünnepi megemlékezésen.

csobor_alsozsolca1.jpg

Csöbör Katalin ünnepi beszédében úgy fogalmazott, nem sok nemzet mondhatja el magáról, hogy az általa alapított államnak 1000 éves múltja van. – Egy nemzet jelentősége nemcsak a lakott területének a nagyságán, a népességének számán mérhető. Múltja, történelme is adhat neki erőt és tartást – hangsúlyozta ki az országgyűlési képviselő.

csobor_alsozsolca3.jpg

Csöbör Katalin a jelenkor problémáiról is beszélt: mint mondta, a világot uralni akaró nagy gazdasági és pénzügyi hatalmak mindent megtesznek hatalmuk még nagyobb kiterjesztéséért, melynek Európa, és benne Magyarország a legnagyobb akadálya. – Kötelességünk megvédeni Európát és benne Magyarországot. Ha visszatekintünk, láthatjuk, hogy a történelem során nemzetek vittek véghez igazán nagy dolgokat, és azok alkottak maradandót, akiknek volt hazájuk, és büszkék voltak erre – hangoztatta az országgyűlési képviselő.

csobor_alsozsolca4.jpg

- Az ezeréves magyar államot, és a hazát ünnepeljük a mai napon. Azt a hazát, melynek teljességét a magyar emberek hite, nyelve, életereje és emlékezése  adja – zárta beszédét az országgyűlési képviselő.

A rendezvény végén a történelmi egyházak képviselői megáldották az új kenyeret.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat