2019. március 25. Irén, Irisz
BENU Férfi Magyar Kupa: FTC-Miskolc finálé következik!
waterpolo/minap.hu
|
2018. december 15. 19:23
|
frissítve: 2018. december 16. 17:42
A Fradi a szédületes formában védő Vogel Soma és az ötgólos Varga Dénes vezérletével az OSC-t győzte le az elődöntőben, míg a másik ágon hatalmas csatát követően a Miskolcnak sikerült beverekednie magát a vasárnapi fináléba.

A Komjádi uszodában, a BVSC-Zugló ellen Sike József tanítványai kezdtek jobban, a második percben Ognjen Stojanovics akcióból juttatta vezetéshez a borsodiakat, míg a túloldalon a zuglói lövések rendre a kapufán csattantak. Az "átkot" végül a BVSC hetese, Létay Krisztián törte meg, gólra váltva csapata emberelőnyét. Sőt, nem sokkal később a vezetést is átvették a fővárosiak - Pásztor Mátyás harcolt ki büntetőt Vadovics Viktorral szemben, majd az ötméterest maga a sértett értékesítette. Nem sokáig örülhettek azonban a sárga-kékek, Szasa Misics centergóljával ugyanis rögtön a fordulás után egalizált az MVLC, 2-2. A negyedet több miskolci helyzet és Györke-bravúr zárta, 2-2.

mvlczuglo.jpg

A második játékrészben eresztettek a gólcsapon a csapatok, Mészáros Csaba fórgóljával magához ragadta az előnyt a BVSC, ám Ognjen Stojanovics révén azonnal kiegyenlített a Miskolc. Nagy birkózás után Török Béla villant, majd Bedő Krisztián találatával újfent döntetlenre módosult az állás, míg Török Béla újabb bombájára Nagy Ádám felelt a hajrában. Akárcsak az első felvonás, a második etap is döntetlennel ért véget, 5-5.

Nagyszünet után Lőrincz Bálint emberelőnyben értékesített találatával átvette a vezetést a Miskolc. Létay Krisztián hamarosan egalizált, de Lőrincz Bálint újabb góljával ismét a borsodiaknál volt az előny. Az ifjú Sugár Péter szabaddobásgóljával 7-7-re módosította az állást, azonban két másodperccel a negyed végét jelentő dudaszó előtt Alex Bowen lövésével ismét Sike József legénysége került előnybe. 

A csapatok hatalmasat küzdöttek, mindketten szerettek volna a vasárnapi döntőben harcba szállni. Nem adta fel tehát a BVSC sem, a hosszas gólcsendet az ötödik minutum végén Csapó Miklós törte meg akcióból. Hamarosan lefagyott azonban a mosoly a zuglói játékosok arcáról, hiszen Ognjen Stojanovics negyedik találatával újból a Miskolc került előnybe. Pattanásig feszültek az izgalmak az utolsó percben. Kétszer is egalizálhatott volna a BVSC, ám előbb a játékvezetők ítéltek kontrát, majd Sugár Péter szerzett labdát a felúszó borsodiaktól, de Török Béla elhibázta az utolsó lövést. 
 

BVSC-Zugló-PannErgy-Miskolc 8-9 (2-2, 3-3, 2-3, 1-1)

Így a Miskolc jutott be a BENU Férfi Magyar Kupa döntőjébe, ahol vasárnap 16 órai kezdettel játszik FTC-Telekom ellen a Komjádi-uszodában.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat