2019. május 23. Dezső
A Bozsik-program Miskolcon – már óvodás korban a mozgás szeretetére nevelnek
Juhász István / minap.hu
|
2016. január 28. 16:25
|
frissítve: 2016. január 29. 14:34
Miskolcon is megtartották a Bozsik-program első, 2016-os rendezvényét csütörtökön. A Magyar Labdarúgó Szövetség tehetségkutató, toborzó programja már óvodás korban tesz kísérletet arra, hogy kialakítsa a rendszeres mozgás iránti igényt. A miskolci évnyitó eseményen 22 óvoda vett részt.
Nem

     Sorváltó labdavezetés, no és természetesen – ami a legjobban megy az ovisoknak – a játék volt a fő eleme a Bozsik program 2016-os évindító rendezvényének. Kis szurkolók biztatták a labdát lelkesen kergető csapatokat. A sport a gyerekek szerint is megtanít győzni és elfogadni a vereséget. Mezősi Gergő például elárulta, ő azért szeret focizni, mert van, amikor az ő csapata, máskor pedig az ellenfél nyer – ilyen a sport, tehetjük hozzá.

A Szivárvány Óvoda csapatának tagjaként érkező kisfiú szavaiból úgy tűnik, a Bozsik tehetségkutató program rendszeres látogatója lesz. A szervezők szerint ez a fő feladata az országos programnak, vagyis megszerettetni a játékot, kialakítani a mozgás iránti igényt. A miskolci körzetvezető azt mondta, egyre népszerűbb a program a városban.

– Az előző tanévhez képest már megdupláztuk a résztvevő ovik számát – mondta el Csurja Istvánné, a Bozsik-program miskolci óvodás körzetvezetője. – Ez azt jelenti, hogy jövőre minden miskolci óvoda be tudna kapcsolódni a programba!

A cél ugyanis az, hogy megfelelően széles bázisa legyen a labdarúgásnak, hogy minél több kisgyermek mozogjon rendszeresen, éljen egészségesen – és hogy már egészen kis korban megszeresse a labdarúgást.

Nyeste Csaba, megyei koordinátor is kiemelte, az a lényeg, hogy a fiatalok ne otthon üljenek.

– Ez nekünk felnőtteknek, pedagógusoknak, edzőknek, egy szent ügy. Ezt mindenféleképpen támogatni kell és minden energiánkat bele kell fektetni ebbe – fűzte hozzá.

Az eseményen ott voltak az egészen kicsikkel, a legfiatalabb korosztályokkal foglalkozó edzők is, hogy elkezdődhessen akár a kiválasztás is a klubokban folyó képzéshez. Teodoru Borisz, a DVTK U 8-as csapatának edzője elárulta, volt olyan gyermek, aki így került be a klubba.

– Kijártunk az óvodákba, beszéltünk a szülőkkel, s invitáltuk őket, jöjjenek el, nézzék meg, hogy zajlik ez a dolog – ismertette.

A cél az, hogy minél több gyermek kedvet kapjon a játékhoz. Ezt segítheti majd a Bozsik program következő, első tavaszi eseménye április végén.

A témáról bővebb összeállítást a Miskolc Televízió keddi sportmagazinjában láthatnak majd nézők.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat