2023. december 08. Mária
Bűnmegelőzési megyei pályázat
2014. szeptember 03. 14:07
|
frissítve: 2014. szeptember 03. 14:07
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával képSZERűen! címmel digitális fotó és számítógépes grafikai pályázatot hirdet.

A pályázaton bármely Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakos, vagy itt tanuló diák részt vehet, korra való tekintet nélkül, tetszés szerinti számú pályaművel.

A pályaművek mondanivalója: Nemcsak a pályázatot kiíró, hanem más bűnmegelőzésben, gyermek- és ifjúságvédelemben érintett szervezet írt ki rajzpályázatot az elmúlt időszakban családon belüli erőszak megelőzése, vagy balesetmegelőzéssel kapcsolatos témakörben. A kísérlet célja, hogy a fiatalok kreativitásukat a kábítószerprevenció területén is bemutathassák, valamint, hogy ráirányítsuk a figyelmet a napjainkban egyre inkább elterjedő drogproblémára.

A modern digitális technika segítségével elkészített, olyan plakátokat, képeket,  fotómontázsokat várnak a pályázóktól, amelyek rávilágítanak a mai kor fiataljait fenyegető veszélyekre. Hívják fel a figyelmet a drogok (designer) egészséget, családi életet, iskolai tanulmányokat károsan befolyásoló hatásaira, a fogyasztás, terjesztés büntetőjogi következményire.

Méretek, technikai adatok: A képek bármilyen digitális technika alkalmazásával elkészíthetők (pl. digitális fényképezőgéppel készített fotó, számítógépes rajzolóprogrammal készített rajz, vagy fotómontázs). A pályaművek ajánlott legkisebb mérete A3, legkisebb képi felbontása számítógépes grafikánál 600 dpi, digitális fotó esetén 3 Mp lehet.

A pályaművek benyújtása: A pályaműveket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya címére kell eljuttatni (3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32.) digitális formában (CD, DVD). Amennyiben lehetséges a bbalap@hu.inter.net e-mail címre óriás file-ként is elküldhető 2014. szeptember 30-ig.

A pályaművek mellékleteként, ahhoz csatolva meg kell adni: az alkotó nevét, életkorát, foglalkozását, lakcímét, a mű címét, a leadott file nevét, szükség esetén rövid, pár soros ismertetőt.

Díjazás: A beérkezett pályaműveket a pályázatot kiíró szerv bírálja és jutalmazza.

Összesen egy első díjat (30.000.- Ft értékben), két második díjat (15-15.000.- Ft értékben) és öt harmadik díjat (5-5.000.- Ft értékben) osztunk ki vásárlási utalvány formájában. A fotópályázat elbírálása október első felében megtörténik.

A beérkezett pályaművekből legszebbnek, legjobbnak, legkreatívabbnak ítélt 12 kép felhasználásával az immár hagyománnyá vált plakátnaptárt készítenek kábítószer-prevenció témakörében a 2015. évre.

A pályázó hozzájárul, hogy pályaművét a pályázat lezárulta után a szervezők felhasználják, közreadják, természetesen a szerző nevének feltüntetésével. A pályázat benyújtásánál használt adathordozó (CD, DVD) a pályázat lezárulta után személyesen átvehető a fenti címen.

A pályázat fővédnöke Vereckei Csaba dandártábornok megyei rendőrfőkapitány, védnöke Pfliegler Péter alpolgármester.

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat